autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

CONOPIDA MURATA

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
CONOPIDA, APA, SARE MARE NEIODATA 1 LINGURA DE SARE LA 800 ML DE BORCAN, 1 LINGURA OTET DE SEINEANA, BOABE DE MUSTAR,RADACINA HREAN

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

34 voturi

Mod de preparare

CONOPIDA SE RUPE BUCHETELE SI SE ASAZA IN BORCANE SE ADAUGA BOABELE DE MUSTAR SI HREANUL, SE FACE APA CU SARE SI SE PUNE PESTE CONOPIDA DIN BORCAN SE ADAUGA OTETUL SE CAPSEAZA SE POATE CONSUMA IN APROXIMATIV 4 SAPTAMINI.
Daca ti-a placut reteta noastra "CONOPIDA MURATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Conopida murata la borcan

Conopida murata la borcan

Se spala conopida, se curata bine de frunze si cotor si se desface in buchetele. Indesati bine buchetelele

67 voturi    22 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Conopida murata

Conopida murata

Conopida se desface in buchetele, apoi se spala bine si se lasa 1 ora in apa rece. Se pune la scurs

13 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    La conopida e pune intotdeauna otet alb.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Foarte frumoase muraturile, le apreciez!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    Tare bine arata, dar si ale lui Sidy sunt de nota 10.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Daca dai un clocot conopidei,ramane alba nu se ingalbeneste

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Sidy, aici e vorba de conopida murata, nu de muraturi asortate!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

      De obicei pun conopida la murat in butoi cu multe alte legume...

    • Fara foto

      pepino , 26 ianuarie 2009

      Conopida se tine la inceput in apa cu sare. Se foloseste sare grunjoasa. Se pune mai mult otet, o lingura fiind prea putin, cca. 200 ml otet la 1 l de apa. Amestecul de apa cu sare si otet se toarna fierbinte peste conopida din borcane. Se pot pune si boabe de piper. Printre buchetelele de conopida se pot pune si felii de morcov crestate in forma de floricele, pentru aspect. Conopida e murata si se poate consuma dupa 4 saptamani.

    • Fara foto

      Madalina , 02 noiembrie 2008

      E buna reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

34 voturi

Ingrediente

  • CONOPIDA
  • APA
  • SARE MARE NEIODATA 1 LINGURA DE SARE LA 800 ML DE BORCAN
  • 1 LINGURA OTET DE SEINEANA
  • BOABE DE MUSTAR,RADACINA HREAN

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

constanta proca (Chef de cuisine)

La conopida e pune intotdeauna otet alb.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Ghebe la borcane pentru iarna