autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida natur cu sos bechamel

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Ingrediente
# 1 conopida (750-800 g), # 1 morcov, # 1/2 dovlecel mic, # 1/2 ceapa mica, # 1-2 peperoni, # 1 legatura marar, # unt cat o nuca, # 2 linguri faina, # 1 praf boia dulce, # 1 praf usturoi granulat, # cateva fire de patrunjel sau frunze de spanac pentru decor, # 1 lingurita/cub baza pentru mancaruri, # sare, piper, zahar dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Unii fug de conopida si de broccoli, mai ales copiii dar este foarte sanatoasa si este un deliciu daca stii cum s-o prepari: gratinata la cuptor, pane, prajita cu usturoi, supa crema, pasta picanta cu usturoi sau natur cu sos bechamel.
Desfaceti conopida in buchetele si puneti-o la fiert in aburi impreuna cu morcovul curatat si feliat si bucatele de dovlecel si ceapa. Dupa cateva minute ridicati capacul si presarati baza pentru mancaruri. Lasati sa fiarba in aburi inca 15-20 minute, pana este moale.
Preparati sosul din unt, faina si dupa ce le amestecati usor pe foc turnati zeama ramasa in vasul de fiert in aburi, amestecand energic cu un tel micut. Dupa 2-3 minute dregeti gustul cu boia, sare, piper, zahar si adaugati mararul tocat. Veti obtine un sos putin roz cu gust de conopida si marar. Cine doreste poate sa dreaga sosul cu o lingura de smantana, eventual cu una-doua lingurite de otet.
Rasturnati conopida peste sos fara sa amestecati. Asezati pe farfurii buchetele de conopida, felii de morcov si imbracati-le in sos. Decorati cu patrunjel sau spanac si felii de peperoni.
Se poate servi ca fel principal sau ca garnitura. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida natur cu sos bechamel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui cu ciuperci de padure

Pui cu ciuperci de padure

Pieptul de pui se taie in bucatele micute,se condimenteaza cu sare si piper si se rumeneste in 5

9 voturi    8 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu suc de rosii

Spanac cu suc de rosii

Curatati spanacul si spalati-l in mai multe ape. Puneti-l la fiert in apa cu putina sare Dupa ce

34 voturi    3 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    conopida este agreata de toata familia, voi incerca si aceasta varianta

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

    Ce bine arata!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2010

    Delicios!!!nouã ne place:)

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

21 voturi

Ingrediente

  • # 1 conopida (750-800 g)
  • # 1 morcov
  • # 1/2 dovlecel mic
  • # 1/2 ceapa mica
  • # 1-2 peperoni
  • # 1 legatura marar
  • # unt cat o nuca
  • # 2 linguri faina
  • # 1 praf boia dulce
  • # 1 praf usturoi granulat
  • # cateva fire de patrunjel sau frunze de spanac pentru decor
  • # 1 lingurita/cub baza pentru mancaruri
  • # sare
  • piper
  • zahar dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

mira (Chef de cuisine)

conopida este agreata de toata familia, voi incerca si aceasta varianta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Arancini gustosi