Spalam conopida si o desfacem in buchetele. Punem apa la fiert intr-un vas de 3 l in care adaugam putina sare. In momentul fierberii adaugam conopida si lasam la fiert pana se inmoaie. (intepam cu o furculita pentru a verifica daca s-a fiert)
Atentie! Nu trebuie sa fie foarte fiarta.
Strecuram de apa si lasam la racit. Apoi pe fiecare bucatica punem sare, piper si praf de usturoi.
Pregatim 3 farfurii: una cu faina, alta cu ouale batute bine si amestecate cu laptele si una cu pesmet.
Trecem fiecare bucatica de conopida pe rand prin faina, ou si pesmet sau numai prin faina si ou dupa preferinte. Eu o parte le-am facut cu pesmet si o parte fara.
Le prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie.
Servim ca atare cu legume proaspete!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii