autor:

husni

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida pane (arabeasca)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 28 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 28 octombrie 2009

Ingrediente
-750 g conopida, -4-5 oua, -5-6 catei de usturoi batut, -o ceapa potrivita(cca150 g) taiata marunt si batuta, -1/2 legatura de patrunjel, -1 lingurita de menta uscata(sau dupa gust), -cam 150 g faina, -condimente(piper,ienibahar,cardamom,chimen turcesc),dupa gust, -sare (dupa gust), -ulei pt. prajit

Dificultate: Redusa Timp: 2h

16 voturi

Mod de preparare

Conopida se taie in buchetele cam de marimea unui ou mare sau ceva mai mare (rezulta cam 16 bucati)
Buchetelele de conopida se spala bine, apoi se fierb asa:
intr-o cratita se pune apa si sare;se pune pe foc, cind clocoteste, se pune conopida. Cind fierbe din nou, se lasa totul pe foc cca 15 minute, semiacoperit.
Dupa ce conopida e fiarta, se pune imediat in apa rece, apoi se lasa conopida sa se raceasca.
In timpul asta, facem aluatul (scrobul), in care se introduc buchetelele de conopida, pt a le praji.
Intr-un castron se sparg ouale, se mesteca putin pentru a omogeniza albusul cu galbenusul, se pune faina, se amesteca totul bine, sa nu fie cocoloase, se pune apoi usturoiul, ceapa, patrunjelul, menta, condimentele, sarea, se amesteca bine.
Buchetelele de conopida se introduc in compozitia asta (trebuie sa fie bine acoperite), apoi se prajesc si se pun pe un servet absorbant.
Se servesc calde, cu salate sau muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane (arabeasca)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de vara

Ghiveci de vara

Rosiile spalate,taiate cubulete mici sau maruntite la blender se pun intr-un castron si se lasa deoparte;

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciolan rasol cu garnitura de orez si legume

Ciolan rasol cu garnitura de orez si legume

Se pune ciolanul bine spalat si curatat sa fiarba in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

13 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica , 27 ianuarie 2018

    Imi place reteta, poate s-o incerce fiecare, ca nu-i va parea rau.

  • Fara foto

    Anna , 17 noiembrie 2017

    Bună,bună ! Mie însă îmi place fără mentă !

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Foarte gustos! Merci

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Super !

    • Fara foto

      Mihaela11 , 23 februarie 2010

      Masina de tocat legume e foarte rapida.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Delicioasa.Eu pun frunza de menta verde ; am o masina de tocat mica in care pun ceapa, usturoiul si frunza de patrunjel si menta.

    • Fara foto

      husni , 02 noiembrie 2009

      Abia astept sa incercati,cele ce nu faceti ! !Dati-va parerea,va rog ! E f.buna !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      BUN,BUN,SUPER BUN...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Imi place foarte,foarte mult...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Interesant, eu nu am pus niciodata usturoi sau ceapa in "scrob", dar voi incerca reteta ta.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Deja ma gandesc in ce zi sa fac reteta asta? Foarte buna!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Foarte buna,si eu fac la fel.E delicioasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • -750 g conopida
  • -4-5 oua
  • -5-6 catei de usturoi batut
  • -o ceapa potrivita(cca150 g) taiata marunt si batuta
  • -1/2 legatura de patrunjel
  • -1 lingurita de menta uscata(sau dupa gust)
  • -cam 150 g faina
  • -condimente(piper,ienibahar,cardamom,chimen turcesc),dupa gust
  • -sare (dupa gust)
  • -ulei pt. prajit

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Viorica

Imi place reteta, poate s-o incerce fiecare, ca nu-i va parea rau.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu legumele toamnei Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Aardappelkroketten-Crochete de cartofi