autor:

husni

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida pane (arabeasca)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 28 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 28 octombrie 2009

Ingrediente
-750 g conopida, -4-5 oua, -5-6 catei de usturoi batut, -o ceapa potrivita(cca150 g) taiata marunt si batuta, -1/2 legatura de patrunjel, -1 lingurita de menta uscata(sau dupa gust), -cam 150 g faina, -condimente(piper,ienibahar,cardamom,chimen turcesc),dupa gust, -sare (dupa gust), -ulei pt. prajit

Dificultate: Redusa Timp: 2h

15 voturi

Mod de preparare

Conopida se taie in buchetele cam de marimea unui ou mare sau ceva mai mare (rezulta cam 16 bucati)
Buchetelele de conopida se spala bine, apoi se fierb asa:
intr-o cratita se pune apa si sare;se pune pe foc, cind clocoteste, se pune conopida. Cind fierbe din nou, se lasa totul pe foc cca 15 minute, semiacoperit.
Dupa ce conopida e fiarta, se pune imediat in apa rece, apoi se lasa conopida sa se raceasca.
In timpul asta, facem aluatul (scrobul), in care se introduc buchetelele de conopida, pt a le praji.
Intr-un castron se sparg ouale, se mesteca putin pentru a omogeniza albusul cu galbenusul, se pune faina, se amesteca totul bine, sa nu fie cocoloase, se pune apoi usturoiul, ceapa, patrunjelul, menta, condimentele, sarea, se amesteca bine.
Buchetelele de conopida se introduc in compozitia asta (trebuie sa fie bine acoperite), apoi se prajesc si se pun pe un servet absorbant.
Se servesc calde, cu salate sau muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane (arabeasca)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de dovlecei cu ou si cascaval

Mancare de dovlecei cu ou si cascaval

Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza cu ciolan afumat

Varza cu ciolan afumat

Se curata si se spala legumele si se taie astfel: - morcovul semirondele subtiri - ceapa, ardeii

6 voturi    2 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Foarte gustos! Merci

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Super !

  • Fara foto

    Mihaela11 , 23 februarie 2010

    Masina de tocat legume e foarte rapida.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Delicioasa.Eu pun frunza de menta verde ; am o masina de tocat mica in care pun ceapa, usturoiul si frunza de patrunjel si menta.

    • Fara foto

      husni , 02 noiembrie 2009

      Abia astept sa incercati,cele ce nu faceti ! !Dati-va parerea,va rog ! E f.buna !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      BUN,BUN,SUPER BUN...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Imi place foarte,foarte mult...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Interesant, eu nu am pus niciodata usturoi sau ceapa in "scrob", dar voi incerca reteta ta.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Deja ma gandesc in ce zi sa fac reteta asta? Foarte buna!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Foarte buna,si eu fac la fel.E delicioasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • -750 g conopida
  • -4-5 oua
  • -5-6 catei de usturoi batut
  • -o ceapa potrivita(cca150 g) taiata marunt si batuta
  • -1/2 legatura de patrunjel
  • -1 lingurita de menta uscata(sau dupa gust)
  • -cam 150 g faina
  • -condimente(piper,ienibahar,cardamom,chimen turcesc),dupa gust
  • -sare (dupa gust)
  • -ulei pt. prajit

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Lucia (Chef de cuisine)

Foarte gustos! Merci

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Dovlecei la cuptor