Conopida se taie in buchetele cam de marimea unui ou mare sau ceva mai mare (rezulta cam 16 bucati)
Buchetelele de conopida se spala bine, apoi se fierb asa:
intr-o cratita se pune apa si sare;se pune pe foc, cind clocoteste, se pune conopida. Cind fierbe din nou, se lasa totul pe foc cca 15 minute, semiacoperit.
Dupa ce conopida e fiarta, se pune imediat in apa rece, apoi se lasa conopida sa se raceasca.
In timpul asta, facem aluatul (scrobul), in care se introduc buchetelele de conopida, pt a le praji.
Intr-un castron se sparg ouale, se mesteca putin pentru a omogeniza albusul cu galbenusul, se pune faina, se amesteca totul bine, sa nu fie cocoloase, se pune apoi usturoiul, ceapa, patrunjelul, menta, condimentele, sarea, se amesteca bine.
Buchetelele de conopida se introduc in compozitia asta (trebuie sa fie bine acoperite), apoi se prajesc si se pun pe un servet absorbant.
Se servesc calde, cu salate sau muraturi.
Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagraReteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...
Friptura de porc cu legume la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii