autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Retete de post

Conopida pane in aluat de post

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 iunie 2010

Ingrediente
o conopida ,otet,sare,piper,zeama de lamaie, minerala,ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

20 voturi

Mod de preparare

Conopida se curata de frunze,se desface buchetele,se spala si se fierbe in apa cu sare si putin otet.Se lasa sa fiarba pana se inmoaie - nu sa se sfarame,dupa care se scurge, se clateste sub jetul de apa rece si se lasa la racit.
Separat se va face aluatul de clatite.Aluatul de clatite se pregateste mai vascos sa se poata prinde pe buchetelele de conopida.
Intotdeauna cand faceti aluatul de clatite puneti in castron mai intai faina,sare,piper,zeama de lamaie dupa gust si apoi apa minerala ,astfel nu se vor mai forma cocoloase .Se tine compozitia 15min-20 min la frigider. Buchetelele de conopida se trec prin aluat,apoi se introduc imediat in uleiul incins si se rumenesc pe ambele parti.Dupa prajire se scot pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei.

Se servesc ca atare sau cu un sos format din putin ulei ,mujdei de usturoi,otet de mere,patrunjel si marar tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane in aluat de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Sarmalute cu ciuperci in varza murata

Sarmalute cu ciuperci in varza murata

Curatam zarzavatul, il spalam, spalam ciupercile, razuim tot zarzavatul. Intro tigaie, mare, sau

5 voturi    4 comentarii
3h
Retete de post
Pancakes cu mere si nuca de post

Pancakes cu mere si nuca de post

Intr-un bol punem apa minerala, sarea, zaharul, uleiul si le amestecam cu un tel. Incorporam faina

9 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurora Axinte , 22 martie 2017

    Foarte buna!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Post usor ...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Solutie pt miercurile si vinerile de post.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Multumesc...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      buna reteta ta de post!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Multumesc mult...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Merita retinuta.O bunatate!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Va multumesc tare mult...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Trebuie sa punem un " semn de carte " la conopida ta, ne-ai obligat, prin prezentarea, deosebita, facuta .

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Foarte bunã!!!i-mi place mult!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Indiferent cum este gatita si mie imi place mult conopida.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Imi place conopida pane...foarte gustoasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Va multumesc mult...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Foarte buna! Eu pun usturoi, menta verde si patrunjel verde in aluat( toate taiate foarte marunt); iese foarte aromat si asa.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Este o bunatate !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Cred ca este foarte buna ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

20 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Aurora Axinte

Foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Chec de post in trei culori Chec de post in trei culori

Într-un castron se adauga toate ingredientele, zahărul, uleiul, apa, făina, praful copt, zahărul vanilinat şi mixăm toate

0 voturi    0 comentarii
50h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva de grau fiert Cum se face coliva de grau fiert

Cum se face coliva de grau fiert Graul se pune la muiat pentru cateva ore, apoi se asaza intr-o oala mai mare, se acopera cu 4 cesti

4 voturi    2 comentarii
3h
Retete de post
Rondele de mar in aluat