autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Retete de post

Conopida pane in aluat de post

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 iunie 2010

Ingrediente
o conopida ,otet,sare,piper,zeama de lamaie, minerala,ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

20 voturi

Mod de preparare

Conopida se curata de frunze,se desface buchetele,se spala si se fierbe in apa cu sare si putin otet.Se lasa sa fiarba pana se inmoaie - nu sa se sfarame,dupa care se scurge, se clateste sub jetul de apa rece si se lasa la racit.
Separat se va face aluatul de clatite.Aluatul de clatite se pregateste mai vascos sa se poata prinde pe buchetelele de conopida.
Intotdeauna cand faceti aluatul de clatite puneti in castron mai intai faina,sare,piper,zeama de lamaie dupa gust si apoi apa minerala ,astfel nu se vor mai forma cocoloase .Se tine compozitia 15min-20 min la frigider. Buchetelele de conopida se trec prin aluat,apoi se introduc imediat in uleiul incins si se rumenesc pe ambele parti.Dupa prajire se scot pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei.

Se servesc ca atare sau cu un sos format din putin ulei ,mujdei de usturoi,otet de mere,patrunjel si marar tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane in aluat de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Plachie de fasole boabe

Plachie de fasole boabe

Fasolea o punem la inmuiat de seara pina dimineata , in apa. Daca avem posibilitatea ii schimbam

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Retete de post
Cornulete

Cornulete

Migdalele le-am decojit si le-am macinat.pentru decojirea migdalelor se pune apa la fiert si cand

5 voturi    0 comentarii
2h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurora Axinte , 22 martie 2017

    Foarte buna!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Post usor ...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Solutie pt miercurile si vinerile de post.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Multumesc...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      buna reteta ta de post!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Multumesc mult...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Merita retinuta.O bunatate!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Va multumesc tare mult...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Trebuie sa punem un " semn de carte " la conopida ta, ne-ai obligat, prin prezentarea, deosebita, facuta .

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Foarte bunã!!!i-mi place mult!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Indiferent cum este gatita si mie imi place mult conopida.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Imi place conopida pane...foarte gustoasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Va multumesc mult...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Foarte buna! Eu pun usturoi, menta verde si patrunjel verde in aluat( toate taiate foarte marunt); iese foarte aromat si asa.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Este o bunatate !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Cred ca este foarte buna ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

20 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Aurora Axinte

Foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

3 voturi    6 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Mucenici umpluti de post