autor:

mihaela idriceanu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

conopida prajita

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 octombrie 2010

Ingrediente
400 g conopida, 1 ou, 50 ml bere, faina, o lingura parmezan ras(facultativ), ulei, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se aleg buchetele mai mari de conopida,se spala si se inlatura partea mai dura de la cotor.Se fierbe apoi in apa clocotita cu sare timp de 10 minute(trebuie sa ramana tare).Scurgem si lasam la racit.
Amestecam oul cu faina si diluam cu bere.Nu am cantarit faina,cred ca am pus in jur de 80-100 de grame,trebuie sa rezulte un aluat mai gros ca la clatite.Punem parmezanul ras,saram si piperam,lasam in repaos 1 ora.
Cu ajutorul a doua linguri trecem bucatile de conopida prin aluat si prajim in ulei incins pana devin aurii.Se scot apoi pe o hartie absorbanta.
Se servesc calde,ca reci nu mai apuca nimeni!:))
Daca ti-a placut reteta noastra "conopida prajita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CORABIOARE DE DOVLECEI

CORABIOARE DE DOVLECEI

Se taie doveleceii in 2 pe lungime si se scoate miezul cu o lingura(cu atentie sa nu se rupa).Se

4 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Parjolute de curcan in sos de rosii

Parjolute de curcan in sos de rosii

Se portioneaza carnea, se curata ceapa si usturoiul si se dau prin masina de carne. Se adauga

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 15 %
499.99 lei
424.99 lei

Blender Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2010

    Imi place! Am sa fac si eu zilele viitoare!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2010

    Delicios :)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2010

    Arata tare bine,iar combinatia folosita este super...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 400 g conopida
  • 1 ou
  • 50 ml bere
  • faina
  • o lingura parmezan ras(facultativ)
  • ulei
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Imi place! Am sa fac si eu zilele viitoare!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
sarmale de post