autor:

Fara foto

» » Aperitive

Conopida saseasca la cuptor

Autor: dalia trifa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dalia trifa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 octombrie 2016

Ingrediente
400 gr de conopida, 200 ge pastrama de pui sau kaiser, 100 gr de cascaval ( eu am folosit telemea de vaca), 100 gr de smantana, 100 gr ceapa, 1 ardei ( optional), 2 oua, 30 ml de ulei, 4 catei de usturoi, 20 gr de sare, 2 gr de piper alb

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

5 voturi

Mod de preparare

1.Conopida se curata de frunze, se rupe in buchetele, se spala bine apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare si o lingura buna delapte, iar cand este fiarta se scurge de apa.



2. Ceapa si usturoiul se curata, se spala, se toaca marunt, apoi se pun la calit intr-o tigaie cu ulei incins.



3. Pastrama de pui ( kaiser-ul) se taie julien, apoi se pune la calit peste ceapa si usturoi, se condimenteaza cu piper,iar cand este gatase scoate separat.



4. Intr-un vas termorezistent se pun buchetelele de conopida, pe deasupra pastrama cu ceapa si totul se imbraca cu smanatana amestecata cu ouale.



5. Deasupra preparatului se rade cascavalul , apoi se introduce vasul in cuptorul incins la 180

grade pentru aproximaiv 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida saseasca la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Melci cu kaizer, cascaval si ciuperci

Melci cu kaizer, cascaval si ciuperci

Se desface foaia de aluat peste care se presara kaizerul taiat si prajit, ciupercile, cascavalul

2 voturi    8 comentarii
40 min
Aperitive
Porumb congelat fiert

Porumb congelat fiert

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

5 voturi

Ingrediente

  • 400 gr de conopida
  • 200 ge pastrama de pui sau kaiser
  • 100 gr de cascaval ( eu am folosit telemea de vaca)
  • 100 gr de smantana
  • 100 gr ceapa
  • 1 ardei ( optional)
  • 2 oua
  • 30 ml de ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 20 gr de sare
  • 2 gr de piper alb

Raporteaza reteta

Retete
de dalia trifa
Mezes cu crema de gris

Mezes cu crema de gris

Pui intr-un vas laptele , mierea , zaharul , untura ,oul , si bicarbonatul .Bati binecu telul la

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Mezes cu crema de gris

Mezes cu crema de gris

Pui intr-un vas laptele , mierea , zaharul , untura ,oul , si bicarbonatul .Bati binecu telul la

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu mere si boti

Prajitura cu mere si boti

Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina, sarea, untura si zaharul. Se framanta pana ce se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Tarta Rustica