autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Conservă de ciuperci foarte gustoasă

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iulie 2010

Ingrediente
2 kg de ciuperci, , 750 g de ceapă, , 500 ml de bulion, , 250 ml de vin alb, , 750 ml de ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se curăţă şi se spală bine ciupercile. Se taie bucaţele şi se opăresc în apă clocotită sărată 10 minute.Se scurg.

Se căleşte ceapa. Se pun ciupercile, vinul, bulionul, sare, piper, foi de dafin.

Se fierbe până scade zeama şi iese uleiul la suprafaţă.(in cuptor, cratiţa acoperitA cu folie de aluminiu) Nu trebuie amestecat.

Se pune în borcane si se fierbe în dunst(aburi) 30 de minute, a doua zi la fel.
Pentru a nu murdari borcanele, tăiaţi un pahar de plastic si turnati prin el.
O puteţi mânca aşa cum este, o puteti folosi la pizza, ca garnitură la carne, cu paste etc.



Este prima mea conservă. Reţeta o am de la sotia unui director de banca de acum 35 de ani. Este fină, nu iese prea multă, ca nu e proletară. Pe vremuri am facut-o cu ciuciuleţi.Am făcut-o acum cu gălbiori, că anul acesta e plin de ciuperci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conservă de ciuperci foarte gustoasă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna

O salata delicioasa langa o tocanita sau o friptura . Conopida o desfacem buchetele mici , o

36 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de hribi

Zacusca de hribi

Hribii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Se scurg bine si se maruntesc in robotul

9 voturi    3 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 2 kg de ciuperci
  • 750 g de ceapă
  • 500 ml de bulion
  • 250 ml de vin alb
  • 750 ml de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Salata de sfecla pentru iarna