autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Conservă de ciuperci foarte gustoasă

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iulie 2010

Ingrediente
2 kg de ciuperci, , 750 g de ceapă, , 500 ml de bulion, , 250 ml de vin alb, , 750 ml de ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se curăţă şi se spală bine ciupercile. Se taie bucaţele şi se opăresc în apă clocotită sărată 10 minute.Se scurg.

Se căleşte ceapa. Se pun ciupercile, vinul, bulionul, sare, piper, foi de dafin.

Se fierbe până scade zeama şi iese uleiul la suprafaţă.(in cuptor, cratiţa acoperitA cu folie de aluminiu) Nu trebuie amestecat.

Se pune în borcane si se fierbe în dunst(aburi) 30 de minute, a doua zi la fel.
Pentru a nu murdari borcanele, tăiaţi un pahar de plastic si turnati prin el.
O puteţi mânca aşa cum este, o puteti folosi la pizza, ca garnitură la carne, cu paste etc.



Este prima mea conservă. Reţeta o am de la sotia unui director de banca de acum 35 de ani. Este fină, nu iese prea multă, ca nu e proletară. Pe vremuri am facut-o cu ciuciuleţi.Am făcut-o acum cu gălbiori, că anul acesta e plin de ciuperci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conservă de ciuperci foarte gustoasă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de corcoduse

Gem de corcoduse

Acest tip de gem imi aduce adesea aminte de copilarie, de prajiturile, placintele, dulceturile si

1 vot    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Salata de varza rosie

Salata de varza rosie

Taiati varza fin , fin,cat de subtire puteti. Eu o amestec (frec) cu sare si zahar dupa gust. Nu

5 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 2 kg de ciuperci
  • 750 g de ceapă
  • 500 ml de bulion
  • 250 ml de vin alb
  • 750 ml de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

89 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA FRUCTE CRUDE CONGELATE - MURE,AFINE,ZMEURA