Ingrediente
2 kg peste (indigen sau oceanic), 4 morcovi, 4 cepe, 1 plic seminte mustar, 5-6 foi dafin, 1 lingură otet, 1 căpătână usturoi, 1/2 kg rosii sau bulion, 200 ml ulei, piper, sare,
Dificultate: Ridicata | Timp: 5h
224 voturi
Mod de preparare
Se taie morcovul rondele, se taie ceapa felii (julien).
Se curata rosiile de coji..
Se pun toate ingredientele într-o oală sub presiune (kuktă), se pune sare si piper după gust se acoperă cu apă, să depseeasca cu un deget ingredientele si se fierbe la foc mic 2 1/2-3 ore.
Se consumă rece, sau se poate pune în borcan pentru iarnă.
amator , 22 septembrie 2009
O reteta super buna. Merita sa o incercati!!!!
lucisimo , 30 august 2009
Super reteta, eu am mai adaugat ardei rosu si putin vin alb. Are un gust deosebit!
MARIANA CIOCOIU , 09 iulie 2009
Astazi am sa pregatesc si am sa va spun cum a fost.
marcela , 24 noiembrie 2008
Nici nu ma gandeam sa fie atat de buna conserva. Super buna. I-am dat unei prietene care nu se prea da in vant dupa peste sa manance si nu a stiut ce mananca. Nici nu mai miroase a peste. Cand a fost gata eu le-am amestecat pe toate aratand apoi ca si pestele maruntit in conserva. Super!