autor:

Fara foto

» » , Conserve si muraturi, Mancaruri cu peste

Conservă de peste(autohton sau oceanic)

Autor: Marinel Bălăucă (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marinel Bălăucă (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2006

Ingrediente
2 kg peste (indigen sau oceanic), 4 morcovi, 4 cepe, 1 plic seminte mustar, 5-6 foi dafin, 1 lingură otet, 1 căpătână usturoi, 1/2 kg rosii sau bulion, 200 ml ulei, piper, sare,

Dificultate: Ridicata Timp: 5h

224 voturi

Mod de preparare

Se curată pesele de intestine, se taie capul coada si aripioarele.
Se taie morcovul rondele, se taie ceapa felii (julien).
Se curata rosiile de coji..
Se pun toate ingredientele într-o oală sub presiune (kuktă), se pune sare si piper după gust se acoperă cu apă, să depseeasca cu un deget ingredientele si se fierbe la foc mic 2 1/2-3 ore.
Se consumă rece, sau se poate pune în borcan pentru iarnă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conservă de peste(autohton sau oceanic)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Conserva de peste

Conserva de peste

O conserva sanatoasa, facuta in casa pe care o putem pregati in orice perioada a anului. Este delicioasa! Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 40 min
Conserve si muraturi
Medalion de rechin cu ciuperci la cuptor

Medalion de rechin cu ciuperci la cuptor

Asez medalionul de rechin in vas de yena, uns cu ulei. Presar cu ceapa si usturoi taiate juliene.

7 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    antonio , 14 noiembrie 2009

    Am facut ieri pestele si a iesit fantastic. Merita sa incercati.

  • Fara foto

    octavian din arad , 26 octombrie 2009

    nu prea are culoare dar ai foarte gustoasa.

  • Fara foto

    octavian din arad , 26 octombrie 2009

    am sa fac si eu imediat. din caras revin sa va spun cum este. o sa si pozez.

    • Fara foto

      amator , 22 septembrie 2009

      O reteta super buna. Merita sa o incercati!!!!

    • Fara foto

      lucisimo , 30 august 2009

      Super reteta, eu am mai adaugat ardei rosu si putin vin alb. Are un gust deosebit!

    • Fara foto

      MARIANA CIOCOIU , 09 iulie 2009

      Astazi am sa pregatesc si am sa va spun cum a fost.

    • Fara foto

      marcela , 24 noiembrie 2008

      Nici nu ma gandeam sa fie atat de buna conserva. Super buna. I-am dat unei prietene care nu se prea da in vant dupa peste sa manance si nu a stiut ce mananca. Nici nu mai miroase a peste. Cand a fost gata eu le-am amestecat pe toate aratand apoi ca si pestele maruntit in conserva. Super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

5h

224 voturi

Ingrediente

  • 2 kg peste (indigen sau oceanic)
  • 4 morcovi
  • 4 cepe
  • 1 plic seminte mustar
  • 5-6 foi dafin
  • 1 lingură otet
  • 1 căpătână usturoi
  • 1/2 kg rosii sau bulion
  • 200 ml ulei
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

antonio

Am facut ieri pestele si a iesit fantastic. Merita sa incercati.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Buchete de sparanghel cu somon