autor:

Fara foto

» » , Conserve si muraturi, Mancaruri cu peste

Conservă de peste(autohton sau oceanic)

Autor: Marinel Bălăucă (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marinel Bălăucă (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2006

Ingrediente
2 kg peste (indigen sau oceanic), 4 morcovi, 4 cepe, 1 plic seminte mustar, 5-6 foi dafin, 1 lingură otet, 1 căpătână usturoi, 1/2 kg rosii sau bulion, 200 ml ulei, piper, sare,

Dificultate: Ridicata Timp: 5h

224 voturi

Mod de preparare

Se curată pesele de intestine, se taie capul coada si aripioarele.
Se taie morcovul rondele, se taie ceapa felii (julien).
Se curata rosiile de coji..
Se pun toate ingredientele într-o oală sub presiune (kuktă), se pune sare si piper după gust se acoperă cu apă, să depseeasca cu un deget ingredientele si se fierbe la foc mic 2 1/2-3 ore.
Se consumă rece, sau se poate pune în borcan pentru iarnă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conservă de peste(autohton sau oceanic)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Paella cu fructe de mare si piept de pui

Paella cu fructe de mare si piept de pui

Fasolea verde se curata si se rupe in bucati potrivite apoi se fierbe in apa cu sare. Dupa aproximativ

15 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Castraveti umpluti cu ton

Castraveti umpluti cu ton

Se piseaza usturoiul, se taie marunt patrunjelul si se amesteca amandoua. Intr-o farfurie se pune

9 voturi    9 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    antonio , 14 noiembrie 2009

    Am facut ieri pestele si a iesit fantastic. Merita sa incercati.

  • Fara foto

    octavian din arad , 26 octombrie 2009

    nu prea are culoare dar ai foarte gustoasa.

  • Fara foto

    octavian din arad , 26 octombrie 2009

    am sa fac si eu imediat. din caras revin sa va spun cum este. o sa si pozez.

    • Fara foto

      amator , 22 septembrie 2009

      O reteta super buna. Merita sa o incercati!!!!

    • Fara foto

      lucisimo , 30 august 2009

      Super reteta, eu am mai adaugat ardei rosu si putin vin alb. Are un gust deosebit!

    • Fara foto

      MARIANA CIOCOIU , 09 iulie 2009

      Astazi am sa pregatesc si am sa va spun cum a fost.

    • Fara foto

      marcela , 24 noiembrie 2008

      Nici nu ma gandeam sa fie atat de buna conserva. Super buna. I-am dat unei prietene care nu se prea da in vant dupa peste sa manance si nu a stiut ce mananca. Nici nu mai miroase a peste. Cand a fost gata eu le-am amestecat pe toate aratand apoi ca si pestele maruntit in conserva. Super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

5h

224 voturi

Ingrediente

  • 2 kg peste (indigen sau oceanic)
  • 4 morcovi
  • 4 cepe
  • 1 plic seminte mustar
  • 5-6 foi dafin
  • 1 lingură otet
  • 1 căpătână usturoi
  • 1/2 kg rosii sau bulion
  • 200 ml ulei
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

antonio

Am facut ieri pestele si a iesit fantastic. Merita sa incercati.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Tartă cu ton şi roşii