autor:

Fara foto

» » , Conserve si muraturi, Mancaruri cu peste

Conservă de peste(autohton sau oceanic)

Autor: Marinel Bălăucă (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marinel Bălăucă (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2006

Ingrediente
2 kg peste (indigen sau oceanic), 4 morcovi, 4 cepe, 1 plic seminte mustar, 5-6 foi dafin, 1 lingură otet, 1 căpătână usturoi, 1/2 kg rosii sau bulion, 200 ml ulei, piper, sare,

Dificultate: Ridicata Timp: 5h

224 voturi

Mod de preparare

Se curată pesele de intestine, se taie capul coada si aripioarele.
Se taie morcovul rondele, se taie ceapa felii (julien).
Se curata rosiile de coji..
Se pun toate ingredientele într-o oală sub presiune (kuktă), se pune sare si piper după gust se acoperă cu apă, să depseeasca cu un deget ingredientele si se fierbe la foc mic 2 1/2-3 ore.
Se consumă rece, sau se poate pune în borcan pentru iarnă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conservă de peste(autohton sau oceanic)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu masline

Peste la cuptor cu masline

Intr-un bol se pune uleiul ,paprica iute,sare, piper.Se amesteca totul si se unge pestele cu uleiul

7 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Crap la gratar cu sos de iaurt si usturoi

Crap la gratar cu sos de iaurt si usturoi

Spalam crapul si il dam cu sare din belsug, il punem pe gratar. Il lasam pe partea cu pielea cca

5 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    antonio , 14 noiembrie 2009

    Am facut ieri pestele si a iesit fantastic. Merita sa incercati.

  • Fara foto

    octavian din arad , 26 octombrie 2009

    nu prea are culoare dar ai foarte gustoasa.

  • Fara foto

    octavian din arad , 26 octombrie 2009

    am sa fac si eu imediat. din caras revin sa va spun cum este. o sa si pozez.

    • Fara foto

      amator , 22 septembrie 2009

      O reteta super buna. Merita sa o incercati!!!!

    • Fara foto

      lucisimo , 30 august 2009

      Super reteta, eu am mai adaugat ardei rosu si putin vin alb. Are un gust deosebit!

    • Fara foto

      MARIANA CIOCOIU , 09 iulie 2009

      Astazi am sa pregatesc si am sa va spun cum a fost.

    • Fara foto

      marcela , 24 noiembrie 2008

      Nici nu ma gandeam sa fie atat de buna conserva. Super buna. I-am dat unei prietene care nu se prea da in vant dupa peste sa manance si nu a stiut ce mananca. Nici nu mai miroase a peste. Cand a fost gata eu le-am amestecat pe toate aratand apoi ca si pestele maruntit in conserva. Super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

5h

224 voturi

Ingrediente

  • 2 kg peste (indigen sau oceanic)
  • 4 morcovi
  • 4 cepe
  • 1 plic seminte mustar
  • 5-6 foi dafin
  • 1 lingură otet
  • 1 căpătână usturoi
  • 1/2 kg rosii sau bulion
  • 200 ml ulei
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

antonio

Am facut ieri pestele si a iesit fantastic. Merita sa incercati.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Peste tilapia prajit cu lamaie si cumin