autor:

Fara foto

» » , Conserve si muraturi, Mancaruri cu peste

Conservă de peste(autohton sau oceanic)

Autor: Marinel Bălăucă (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marinel Bălăucă (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2006

Ingrediente
2 kg peste (indigen sau oceanic), 4 morcovi, 4 cepe, 1 plic seminte mustar, 5-6 foi dafin, 1 lingură otet, 1 căpătână usturoi, 1/2 kg rosii sau bulion, 200 ml ulei, piper, sare,

Dificultate: Ridicata Timp: 5h

224 voturi

Mod de preparare

Se curată pesele de intestine, se taie capul coada si aripioarele.
Se taie morcovul rondele, se taie ceapa felii (julien).
Se curata rosiile de coji..
Se pun toate ingredientele într-o oală sub presiune (kuktă), se pune sare si piper după gust se acoperă cu apă, să depseeasca cu un deget ingredientele si se fierbe la foc mic 2 1/2-3 ore.
Se consumă rece, sau se poate pune în borcan pentru iarnă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conservă de peste(autohton sau oceanic)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti (Mfarakeh)

Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti (Mfarakeh)

Pestele prajit Pestele se taie felii mai mari si se pune intr-o tava . Se sareaza, se condimenteaza

29 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    antonio , 14 noiembrie 2009

    Am facut ieri pestele si a iesit fantastic. Merita sa incercati.

  • Fara foto

    octavian din arad , 26 octombrie 2009

    nu prea are culoare dar ai foarte gustoasa.

  • Fara foto

    octavian din arad , 26 octombrie 2009

    am sa fac si eu imediat. din caras revin sa va spun cum este. o sa si pozez.

    • Fara foto

      amator , 22 septembrie 2009

      O reteta super buna. Merita sa o incercati!!!!

    • Fara foto

      lucisimo , 30 august 2009

      Super reteta, eu am mai adaugat ardei rosu si putin vin alb. Are un gust deosebit!

    • Fara foto

      MARIANA CIOCOIU , 09 iulie 2009

      Astazi am sa pregatesc si am sa va spun cum a fost.

    • Fara foto

      marcela , 24 noiembrie 2008

      Nici nu ma gandeam sa fie atat de buna conserva. Super buna. I-am dat unei prietene care nu se prea da in vant dupa peste sa manance si nu a stiut ce mananca. Nici nu mai miroase a peste. Cand a fost gata eu le-am amestecat pe toate aratand apoi ca si pestele maruntit in conserva. Super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

5h

224 voturi

Ingrediente

  • 2 kg peste (indigen sau oceanic)
  • 4 morcovi
  • 4 cepe
  • 1 plic seminte mustar
  • 5-6 foi dafin
  • 1 lingură otet
  • 1 căpătână usturoi
  • 1/2 kg rosii sau bulion
  • 200 ml ulei
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

antonio

Am facut ieri pestele si a iesit fantastic. Merita sa incercati.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Rechin la tava cu orez salbatic si salata