autor:

silviana maftei

» » Conserve si muraturi

conserve de vinete pt iarna

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
vinete in cantitatea dorita, borcane de sticla cu capac, rosii

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Se coc vinetele, se cojesc, se scurg, se pun in borcane, deasupra se pune o jumatate de rosie, se insurubeaza capacul, se pun la \"bain-marie\". Se fierb 30 min din momentul in care a inceput sa clocoteasca.
Se scot din\"bain-marie\", se acopera cu un pled gros pana a doua zi, se scot din pled dupa ce s-au racit, se pun in camara pt iarna.
Daca ti-a placut reteta noastra "conserve de vinete pt iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Castraveti cornichon in otet

Castraveti cornichon in otet

Spalati castravetii si lasati-i sa stea in apa rece cel putin 4-5 ore. Intre timp spalati bine borcanele

23 voturi    9 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Topping de capsuni

Topping de capsuni

Capsunile curatate si spalate, le dam prin blender pana iese o pasta (daca dorim sa eliminam si semintele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Gabi_Toader

    Gabi_Toader (Chef de cuisine) , 10 august 2013

    se completeaza borcanul cu apa sau isi lasa vanata lichidul necesar ? nu se pune sare , aspirina ....nimic ?

  • Fara foto

    silviana maftei , 06 octombrie 2009

    Se pot folosi la salata de vinete, la zacusca (daca aveti in congelator ardei copti). Se desurubeaza capacul conservei, rosia se arunca, vinetele se pun la scurs si ramane la latitudinea gospodinei ce doreste sa prepare in functie de ingredientele pe care la are in casa.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Reteta e interesanta.Eu pun vinetele la congelator de ani de zile si se pastreaza foarte bine.

    • Fara foto

      Ioana- TM , 14 septembrie 2009

      A pregatit cineva aceasta reteta? La ce mancaruri poti folosi vinetele conservate astfel? Se conserva bine peste iarna?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      E interesanta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • vinete in cantitatea dorita
  • borcane de sticla cu capac
  • rosii

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Gabi_Toader (Chef de cuisine)

se completeaza borcanul cu apa sau isi lasa vanata lichidul necesar ? nu se pune sare , aspirina ....nimic ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Zacusca