autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Cookies Victor

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 12 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 12 august 2010

Ingrediente
Aluatul:, 250g de unt moale/margarină, 100g de zahăr, 150g zahăr brun, 1 esenţă de vanilie, 2 ouă, 350g de făină, 1 lingură rasă de praf de copt, 1 lingură rasă de bicarbonatde sodiu, Parfumul:, 80g de ciocolată neagră, 80g de ciocolată neagră, 80g de ciocolată cu praline, Câteva fructe de pădure uscate(sau stafide)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

1. Preîncălzeşte cuptorul la 180°
2. Amestecă untul cu zahărul.
3. Amestecă vanilia şi ouăle.
4. Adaugă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi amestecă. Bicarbonatul de sodiu degajă bioxid de carbon la temperaturi mai mari de 70°, ceea ce face biscuitii mai fragezi.
5. Împarte aluatul în 3 boluri.
6. Taie ciocolata în bucăţi mici.
7. Adauga în fiecare alt tip de ciocolată.
8. Formează 8 grămăjoare de aluat cu 2 linguri şi le pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă cam 5cm între ele.
9. Coace 15 minute aproximativ.
10. Când le scoţi din cuptor, pune-le cu hârtia de copt cu tot pe o suprafaţă plană pentru a opri coptul. Sunt fragile, manevrează-le cu atenţie.
11. După 5 minute, pune-le pe un grătar pentru ca umiditatea să nu se acumuleze la la bază.
12. În cele cu ciocolata albă, pune fructele de pădure.
Poţi sa amesteci totul fără să-ţi mai complici existenţa. Nu pune mult aluat că ies prea mari.(ca la mine!)
Ies cam 50 de bucăţi.

După răcire, le poţi păstra în cutia de biscuiţi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cookies Victor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu nuca si stafide

Fursecuri cu nuca si stafide

Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul pudra si sarea. Incorporam oul, apoi

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tortulete cu nutella

Tortulete cu nutella

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade. In oala mixerului se bate crema de Nutella cu ouale pana

3 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Ca de obicei, rapide si bune.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    O bunatate !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Cred ca sunt tare bune.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 14 august 2010

      Delicioasi si apetisanti.......

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 august 2010

      Foarte fine si aspectuoase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 250g de unt moale/margarină
  • 100g de zahăr
  • 150g zahăr brun
  • 1 esenţă de vanilie
  • 2 ouă
  • 350g de făină
  • 1 lingură rasă de praf de copt
  • 1 lingură rasă de bicarbonatde sodiu
  • Parfumul:
  • 80g de ciocolată neagră
  • 80g de ciocolată neagră
  • 80g de ciocolată cu praline
  • Câteva fructe de pădure uscate(sau stafide)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

112 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Ca de obicei, rapide si bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chec din albusuri