Copane de pui gratinate cu parmezan

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 copane de pui,
  • 100 g parmezan (sau cascaval uscat),
  • 100 g svaiter,
  • 100 ml vin alb sec,
  • 50 g unt,
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa,
  • piper.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210 grade. Puneti untul sa se topeasca intr-o craticioara, ungeti cu el copanele de pui si asezati-le pe o tava. Lasati-le sa se rumeneasca 30 de minute la cuptor, intorcandu-le pe ambele parti si stropindu-le, din cand in cand, cu grasimea din tava. Scoateti copanele din tava, asezati-le pe un platou cate trei, in asa fel incat sa se sprijine unul pe altul. Incingeti grilul din cuptor, taiati bucati svaiterul si radeti parmezanul (sau cascavalul uscat). Puneti pe foc - intr-o tigaie de fonta - branzeturile, vinul, nucsoara si piperul si amestecati incontinuu cu o lingura de lemn, pana ce obtineti o compozitie omogena. Lasati-o sa se raceasca, turnati-o, calduta, peste copane, bagati-le cateva minute la cuptor, sub gril, si serviti-le fierbinti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise