autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Copane de pui gratinate cu parmezan

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 copane de pui, , 100 g parmezan (sau cascaval uscat), , 100 g svaiter, , 100 ml vin alb sec, , 50 g unt, , 1 varf de cutit nucsoara rasa, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210 grade. Puneti untul sa se topeasca intr-o craticioara, ungeti cu el copanele de pui si asezati-le pe o tava. Lasati-le sa se rumeneasca 30 de minute la cuptor, intorcandu-le pe ambele parti si stropindu-le, din cand in cand, cu grasimea din tava. Scoateti copanele din tava, asezati-le pe un platou cate trei, in asa fel incat sa se sprijine unul pe altul. Incingeti grilul din cuptor, taiati bucati svaiterul si radeti parmezanul (sau cascavalul uscat). Puneti pe foc - intr-o tigaie de fonta - branzeturile, vinul, nucsoara si piperul si amestecati incontinuu cu o lingura de lemn, pana ce obtineti o compozitie omogena. Lasati-o sa se raceasca, turnati-o, calduta, peste copane, bagati-le cateva minute la cuptor, sub gril, si serviti-le fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Copane de pui gratinate cu parmezan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu orez la cuptor

Pui cu orez la cuptor

1. Carnea de pui se spala si se pune la fiert pentru 20-25 de minute (nu mai mult!) in 4-5 pahare

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Spaghete cu pui si legume

Spaghete cu pui si legume

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Cranea de pui se spala, se sterge cu un prosop si

2 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Angela Petrea , 23 august 2013

    pare buna si f f simpla.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 copane de pui
  • 100 g parmezan (sau cascaval uscat)
  • 100 g svaiter
  • 100 ml vin alb sec
  • 50 g unt
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Sarmale cu carnati si afumatura