autor:

Camelia

» » Mancaruri cu carne

Copanele de pui cu bacon si piure de cartofi

Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2016

Ingrediente
4 copanele, 8 felii de bacon, piper, ulei de masline, cimbru, boia dulce, usturoi granulat, sare, Pentru piureul de cartofi:, 8 cartofi, 1 cubulet de unt, lapte, patrunjel, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Prima data pregatim sosul prin cu care o sa ungem copanelele.Intr-un castron punem 3 linguri de ulei,un varf de sare,o jumatate de linguritra de boia dulce,cimbru,piper si usturoi granulat.Amestecam bine.Spalam copanele iar apoi le crestam.Trecem pe rand copanelele prin sos iar apoi le punem in tava deja pregatita cu foaie de copt. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam 45-50 minute la 180 grade C. Intre timp ne ocupam de piureul de cartofi.Punem o oala cu apa la fiert la care adaugam si 1 lingurita de sare.Curatam cartofii de coaja,ii spalam iar apoi ii taiem pe jumatate.Cand incepe apa sa fiarba adaugam si cartofii.Ii lasam aproximativ 40 minute.cand sunt gata scurgem apa in care au fiert.Eu i-am pisat cu o furculita dar puteti sa folositi si un pasator de cartofi.Apoi am adaugat untul si patrunjelul tocat marunt. Amestec bine iar apoi incorporez si o cescuta cu lapte.Gustati si daca mai doriti puneti sare dupa gust.Revenim la coapanele.Dupa ce au trecut cele 45-50 de minute scoatem tava din cuptor,punem coapanele pe un servetel absorbant iar apoi le invelim in feliutele de bacon.Folosim cate 2 felii de bacon pentru fiecare copanel.Le punem din nou in tava pregatita cu foaie de copt si mai lasam 10-15 minute pana se rumeneste baconul.Dupa ce au trecut cele 10-15 minute scoatem tava din cuptor si servim alaturi de piureul de cartofi.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui cu bacon si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Papricas de vita

Papricas de vita

Cuburile knor se zdrobesc si se dilueaza in 100gr de ulei . Dupa ce s-a topit se adauga vinul.Carnea

6 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
ficat de porc cu cartofi pai

ficat de porc cu cartofi pai

Ficatul tinut in lapte inainte de preparare se taie in bucati potrivite. Ceapa toacata marunt se

7 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 copanele
  • 8 felii de bacon
  • piper
  • ulei de masline
  • cimbru
  • boia dulce
  • usturoi granulat
  • sare
  • Pentru piureul de cartofi:
  • 8 cartofi
  • 1 cubulet de unt
  • lapte
  • patrunjel
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia
Mini cupcakes

Mini cupcakes

Topim untul. Lasam untul sa se raceasca putin. Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Sarmale in dovleac