Prima data pregatim sosul prin cu care o sa ungem copanelele.Intr-un castron punem 3 linguri de ulei,un varf de sare,o jumatate de linguritra de boia dulce,cimbru,piper si usturoi granulat.Amestecam bine.Spalam copanele iar apoi le crestam.Trecem pe rand copanelele prin sos iar apoi le punem in tava deja pregatita cu foaie de copt. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam 45-50 minute la 180 grade C. Intre timp ne ocupam de piureul de cartofi.Punem o oala cu apa la fiert la care adaugam si 1 lingurita de sare.Curatam cartofii de coaja,ii spalam iar apoi ii taiem pe jumatate.Cand incepe apa sa fiarba adaugam si cartofii.Ii lasam aproximativ 40 minute.cand sunt gata scurgem apa in care au fiert.Eu i-am pisat cu o furculita dar puteti sa folositi si un pasator de cartofi.Apoi am adaugat untul si patrunjelul tocat marunt. Amestec bine iar apoi incorporez si o cescuta cu lapte.Gustati si daca mai doriti puneti sare dupa gust.Revenim la coapanele.Dupa ce au trecut cele 45-50 de minute scoatem tava din cuptor,punem coapanele pe un servetel absorbant iar apoi le invelim in feliutele de bacon.Folosim cate 2 felii de bacon pentru fiecare copanel.Le punem din nou in tava pregatita cu foaie de copt si mai lasam 10-15 minute pana se rumeneste baconul.Dupa ce au trecut cele 10-15 minute scoatem tava din cuptor si servim alaturi de piureul de cartofi.Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii