autor:

Camelia

» » Mancaruri cu carne

Copanele de pui cu bacon si piure de cartofi

Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2016

Ingrediente
4 copanele, 8 felii de bacon, piper, ulei de masline, cimbru, boia dulce, usturoi granulat, sare, Pentru piureul de cartofi:, 8 cartofi, 1 cubulet de unt, lapte, patrunjel, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Prima data pregatim sosul prin cu care o sa ungem copanelele.Intr-un castron punem 3 linguri de ulei,un varf de sare,o jumatate de linguritra de boia dulce,cimbru,piper si usturoi granulat.Amestecam bine.Spalam copanele iar apoi le crestam.Trecem pe rand copanelele prin sos iar apoi le punem in tava deja pregatita cu foaie de copt. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam 45-50 minute la 180 grade C. Intre timp ne ocupam de piureul de cartofi.Punem o oala cu apa la fiert la care adaugam si 1 lingurita de sare.Curatam cartofii de coaja,ii spalam iar apoi ii taiem pe jumatate.Cand incepe apa sa fiarba adaugam si cartofii.Ii lasam aproximativ 40 minute.cand sunt gata scurgem apa in care au fiert.Eu i-am pisat cu o furculita dar puteti sa folositi si un pasator de cartofi.Apoi am adaugat untul si patrunjelul tocat marunt. Amestec bine iar apoi incorporez si o cescuta cu lapte.Gustati si daca mai doriti puneti sare dupa gust.Revenim la coapanele.Dupa ce au trecut cele 45-50 de minute scoatem tava din cuptor,punem coapanele pe un servetel absorbant iar apoi le invelim in feliutele de bacon.Folosim cate 2 felii de bacon pentru fiecare copanel.Le punem din nou in tava pregatita cu foaie de copt si mai lasam 10-15 minute pana se rumeneste baconul.Dupa ce au trecut cele 10-15 minute scoatem tava din cuptor si servim alaturi de piureul de cartofi.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui cu bacon si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulou porc

Rulou porc

Spalam bine carnea de porc si o deschidem. O batem putin. Curatam usturoi si il punem in blender,

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 copanele
  • 8 felii de bacon
  • piper
  • ulei de masline
  • cimbru
  • boia dulce
  • usturoi granulat
  • sare
  • Pentru piureul de cartofi:
  • 8 cartofi
  • 1 cubulet de unt
  • lapte
  • patrunjel
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia
Mini cupcakes

Mini cupcakes

Topim untul. Lasam untul sa se raceasca putin. Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mancarica cu carne
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania