autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 mai 2013

Ingrediente
4 copanele de pui, 4 cartofi, 2 linguri mustar, 3 linguri ulei + 1 lingura pentru uns vasul, 3 -4 catei de usturoi, sare, piper, 1 varf lingurita vegeta, cimbru uscat, oregano uscat

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Copanelele le spalam bine si le tamponam cu un servet de bucatarie.
Cartofii ii curatam , ii spalam si ii taiem in 3 felii pe lungime.
Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem o canita cu apa, asezam feliile de cartofi si le condimentam cu sare, piper si putin oregano uscat.
Peste cartofi punem copanelele.
Curatam usturoiul si il pisam.
Peste el adaugam mustarul si uleiul si frecam pana obtinem o pasta.
Condimentam cu sare, piper, varful de vegeta si cimbru uscat.
Tot acest sos il subtiem cu putina apa, apoi il turnam uniform peste cartofi si copanele.
Acoperim vasul cu capacul sau si il introducem in cuptor.
Aprindem cuptorul si lasam preparatul 50-60 de minute pana este bine patrunsa carnea.
Scoatem capacul si le mai lasam 10 minute la foc putin mai mare sa prinda o crusta usor aurie!
Cand sunt gata scoatem vasul din cuptor, lasam sa se racoreaca si servim.
Noi am pregatit o salata din rosii, castraveti si ridichii. Puteti servi si cu muraturi sau alte salate!
Yamiiii ce bun a mai fost!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu polenta graten

Pui cu polenta graten

Se pregateste o mamaliga mai tare deca o facem de obicei si se lasa la racit; dupa racire, se taie

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui cu tarhon

Pui cu tarhon

Intr-o tigaie, la care sa se potriveasca si un capac, se incinge uleiul, apoi se adauga usturoiul

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 copanele de pui
  • 4 cartofi
  • 2 linguri mustar
  • 3 linguri ulei + 1 lingura pentru uns vasul
  • 3 -4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 varf lingurita vegeta
  • cimbru uscat
  • oregano uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Gratar de porc cu cartofi aurii