autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Copanele marinate la cuptor

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 noiembrie 2013

Ingrediente
8 copanele de pui, 3 linguri mustar, 2 linguri ketchup dulce, 1-2 linguri pasta de tomate, 10 linguri vin rosu, 2 linguri zeama de lamaie, sare, piper, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 foaie dafin, 1 lingurita oregano uscat, 3 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Copanelele le parlim pe flacara de puf, le spalam apoi le tamponam cu un servet de bucatarie.
Intr-un bol amestecam mustarul, ketchup-ul, pasta de rosii, sare, piper, oregano, boiaua de ardei dulce, foaia de dafin rupta bucatele.
Omogenizam toate acestea, apoi subtiem cu vinul si zeama de lamaie.
La final adaugam usturoiul curatat si pisat.
Punem copanelel in acest sos, le invartim bine, acoperim cu un capac si le dam la frigider peste noapte.
A doua zi tapetam o tava nu prea mare cu hartie de copt, o ungem cu ulei si turnam o cana de apa.
Asezam copanele si turnam tot sosul peste ele.
Acoperim tava cu staniol si o introducem in cuptorul incins pentru 40 de minute.
Descoperim si le mai lasam 15 minute sa se rumeneasca frumos.
Se servesc calde alaturi de garnitura dorita ( noi am servit cu pilaf) si ceva muraturi ;)
Daca le pregatiti o sa vedeti ca ies foarte bune. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele marinate la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ruladă de porc

Ruladă de porc

Pulpa de porc dacă este bucată groasă se taie pe jumătate, dar nu până la capăt, vrem doar

4 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe de curcan cu mustar la cuptor

Pulpe de curcan cu mustar la cuptor

Pulpele le spalam in apa rece, apoi le stergem, le curatam de piele si le crestam din loc in loc. Pentru

4 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    Constanta, Lubita va multumesc mult!

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

    Vai de mine ce bunatate ai facut!!pup Rocsy!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

    Aproximativ la fel le pregatesc si eu,sunt foarte bune

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 8 copanele de pui
  • 3 linguri mustar
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 10 linguri vin rosu
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 3 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Constanta, Lubita va multumesc mult!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Paste cu pui și ciuperci