Copanelele le parlim pe flacara de puf, le spalam apoi le tamponam cu un servet de bucatarie.
Intr-un bol amestecam mustarul, ketchup-ul, pasta de rosii, sare, piper, oregano, boiaua de ardei dulce, foaia de dafin rupta bucatele.
Omogenizam toate acestea, apoi subtiem cu vinul si zeama de lamaie.
La final adaugam usturoiul curatat si pisat.
Punem copanelel in acest sos, le invartim bine, acoperim cu un capac si le dam la frigider peste noapte.
A doua zi tapetam o tava nu prea mare cu hartie de copt, o ungem cu ulei si turnam o cana de apa.
Asezam copanele si turnam tot sosul peste ele.
Acoperim tava cu staniol si o introducem in cuptorul incins pentru 40 de minute.
Descoperim si le mai lasam 15 minute sa se rumeneasca frumos.
Se servesc calde alaturi de garnitura dorita ( noi am servit cu pilaf) si ceva muraturi ;)
Daca le pregatiti o sa vedeti ca ies foarte bune. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii