Copanele marinate la cuptor

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Copanele marinate la cuptor

Ingrediente

  • 8 copanele de pui
  • 3 linguri mustar
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 10 linguri vin rosu
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 3 catei de usturoi

Mod de preparare

Copanelele le parlim pe flacara de puf, le spalam apoi le tamponam cu un servet de bucatarie.

Intr-un bol amestecam mustarul, ketchup-ul, pasta de rosii, sare, piper, oregano, boiaua de ardei dulce, foaia de dafin rupta bucatele.

Omogenizam toate acestea, apoi subtiem cu vinul si zeama de lamaie.

La final adaugam usturoiul curatat si pisat.

Punem copanelel in acest sos, le invartim bine, acoperim cu un capac si le dam la frigider peste noapte.

A doua zi tapetam o tava nu prea mare cu hartie de copt, o ungem cu ulei si turnam o cana de apa.

Asezam copanele si turnam tot sosul peste ele.

Acoperim tava cu staniol si o introducem in cuptorul incins pentru 40 de minute.

Descoperim si le mai lasam 15 minute sa se rumeneasca frumos.

Se servesc calde alaturi de garnitura dorita ( noi am servit cu pilaf) si ceva muraturi ;)

Daca le pregatiti o sa vedeti ca ies foarte bune. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise