autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Coq au vin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 kg pui taiat bucati, , 3-4 linguri faina, , sare, , piper, , 2-3 linguri ulei, inca 1-2 linguri ulei,, 4 felii de costita taiata bucatele, , 10 cepe mici (de arpagic),, 1 catel de usturoi presat, , 1 ceasca si jumatate vin rosu bun, , 1 ceasca si jumatate concentrat de pui (Knorr+apa), , 1/4 ceasca pulpa de rosii (din conserva), , 250 g ciuperci marunte.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se dau bucatile de pui prin faina si se prajesc intr-o cratita de fonta, in uleiul bine incins. Se lasa sa se rumeneasca, se scot si se scurg. Intr-o alta cratita se-nfierbanta celalalt ulei si se rumenesc in el costita, ceapa si usturoiul, amestecand intr-una. Se adauga bucatile de pui, vinul, zeama concentrata de carne si miezul de rosii. Se lasa sa dea in clocot, se face focul mai mic si se fierb incet, cu capac, circa 30 de minute. Se incorporeaza si ciupercile, se amesteca bine, si se mai lasa sa fiarba incet 10 minute, fara capac, pana ce se-nmoaie carnea si se ingroasa usor sosul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coq au vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Coq au vin in stil provensal

Coq au vin in stil provensal

Bagam sub pielea pulpitelor cate o frunza de salvie, le frecam cu boia, adaugam totul in tava, turnam

41 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Coq au vin de pui cu dovleac si mere

Coq au vin de pui cu dovleac si mere

Se spala puiul si se taie pe spate, apoi se desface cu pieptul si pulpele in mijloc. Se condimenteaza

10 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 kg pui taiat bucati
  • 3-4 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • inca 1-2 linguri ulei,
  • 4 felii de costita taiata bucatele
  • 10 cepe mici (de arpagic),
  • 1 catel de usturoi presat
  • 1 ceasca si jumatate vin rosu bun
  • 1 ceasca si jumatate concentrat de pui (Knorr+apa)
  • 1/4 ceasca pulpa de rosii (din conserva)
  • 250 g ciuperci marunte.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Orez cu pui si legume in vas roman