autor:

» » Mancaruri cu carne

Coq au vin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 kg pui taiat bucati, , 3-4 linguri faina, , sare, , piper, , 2-3 linguri ulei, inca 1-2 linguri ulei,, 4 felii de costita taiata bucatele, , 10 cepe mici (de arpagic),, 1 catel de usturoi presat, , 1 ceasca si jumatate vin rosu bun, , 1 ceasca si jumatate concentrat de pui (Knorr+apa), , 1/4 ceasca pulpa de rosii (din conserva), , 250 g ciuperci marunte.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se dau bucatile de pui prin faina si se prajesc intr-o cratita de fonta, in uleiul bine incins. Se lasa sa se rumeneasca, se scot si se scurg. Intr-o alta cratita se-nfierbanta celalalt ulei si se rumenesc in el costita, ceapa si usturoiul, amestecand intr-una. Se adauga bucatile de pui, vinul, zeama concentrata de carne si miezul de rosii. Se lasa sa dea in clocot, se face focul mai mic si se fierb incet, cu capac, circa 30 de minute. Se incorporeaza si ciupercile, se amesteca bine, si se mai lasa sa fiarba incet 10 minute, fara capac, pana ce se-nmoaie carnea si se ingroasa usor sosul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coq au vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Coq au vin de pui cu dovleac si mere

Coq au vin de pui cu dovleac si mere

Se spala puiul si se taie pe spate, apoi se desface cu pieptul si pulpele in mijloc. Se condimenteaza

10 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Coq au vin in stil provensal

Coq au vin in stil provensal

Bagam sub pielea pulpitelor cate o frunza de salvie, le frecam cu boia, adaugam totul in tava, turnam

41 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 kg pui taiat bucati
  • 3-4 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • inca 1-2 linguri ulei,
  • 4 felii de costita taiata bucatele
  • 10 cepe mici (de arpagic),
  • 1 catel de usturoi presat
  • 1 ceasca si jumatate vin rosu bun
  • 1 ceasca si jumatate concentrat de pui (Knorr+apa)
  • 1/4 ceasca pulpa de rosii (din conserva)
  • 250 g ciuperci marunte.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Orez cu carne