autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Coq au vin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 kg pui taiat bucati, , 3-4 linguri faina, , sare, , piper, , 2-3 linguri ulei, inca 1-2 linguri ulei,, 4 felii de costita taiata bucatele, , 10 cepe mici (de arpagic),, 1 catel de usturoi presat, , 1 ceasca si jumatate vin rosu bun, , 1 ceasca si jumatate concentrat de pui (Knorr+apa), , 1/4 ceasca pulpa de rosii (din conserva), , 250 g ciuperci marunte.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se dau bucatile de pui prin faina si se prajesc intr-o cratita de fonta, in uleiul bine incins. Se lasa sa se rumeneasca, se scot si se scurg. Intr-o alta cratita se-nfierbanta celalalt ulei si se rumenesc in el costita, ceapa si usturoiul, amestecand intr-una. Se adauga bucatile de pui, vinul, zeama concentrata de carne si miezul de rosii. Se lasa sa dea in clocot, se face focul mai mic si se fierb incet, cu capac, circa 30 de minute. Se incorporeaza si ciupercile, se amesteca bine, si se mai lasa sa fiarba incet 10 minute, fara capac, pana ce se-nmoaie carnea si se ingroasa usor sosul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coq au vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Coq au vin cu curcan, dovleac si gutui

Coq au vin cu curcan, dovleac si gutui

Spalati si stergeti pulpa, condimentati-o bine cu piper, cimbru, paprika, ungeti-o cu ketchup, uleiul

45 voturi    26 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Coq au vin in stil provensal

Coq au vin in stil provensal

Bagam sub pielea pulpitelor cate o frunza de salvie, le frecam cu boia, adaugam totul in tava, turnam

41 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 kg pui taiat bucati
  • 3-4 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • inca 1-2 linguri ulei,
  • 4 felii de costita taiata bucatele
  • 10 cepe mici (de arpagic),
  • 1 catel de usturoi presat
  • 1 ceasca si jumatate vin rosu bun
  • 1 ceasca si jumatate concentrat de pui (Knorr+apa)
  • 1/4 ceasca pulpa de rosii (din conserva)
  • 250 g ciuperci marunte.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ostropel de pui