autor:

» » Mancaruri cu carne

Coq au vin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 kg pui taiat bucati, , 3-4 linguri faina, , sare, , piper, , 2-3 linguri ulei, inca 1-2 linguri ulei,, 4 felii de costita taiata bucatele, , 10 cepe mici (de arpagic),, 1 catel de usturoi presat, , 1 ceasca si jumatate vin rosu bun, , 1 ceasca si jumatate concentrat de pui (Knorr+apa), , 1/4 ceasca pulpa de rosii (din conserva), , 250 g ciuperci marunte.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se dau bucatile de pui prin faina si se prajesc intr-o cratita de fonta, in uleiul bine incins. Se lasa sa se rumeneasca, se scot si se scurg. Intr-o alta cratita se-nfierbanta celalalt ulei si se rumenesc in el costita, ceapa si usturoiul, amestecand intr-una. Se adauga bucatile de pui, vinul, zeama concentrata de carne si miezul de rosii. Se lasa sa dea in clocot, se face focul mai mic si se fierb incet, cu capac, circa 30 de minute. Se incorporeaza si ciupercile, se amesteca bine, si se mai lasa sa fiarba incet 10 minute, fara capac, pana ce se-nmoaie carnea si se ingroasa usor sosul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coq au vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Coq au vin de pui cu dovleac si mere

Coq au vin de pui cu dovleac si mere

Se spala puiul si se taie pe spate, apoi se desface cu pieptul si pulpele in mijloc. Se condimenteaza

10 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Coq au vin in stil provensal

Coq au vin in stil provensal

Bagam sub pielea pulpitelor cate o frunza de salvie, le frecam cu boia, adaugam totul in tava, turnam

41 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 kg pui taiat bucati
  • 3-4 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • inca 1-2 linguri ulei,
  • 4 felii de costita taiata bucatele
  • 10 cepe mici (de arpagic),
  • 1 catel de usturoi presat
  • 1 ceasca si jumatate vin rosu bun
  • 1 ceasca si jumatate concentrat de pui (Knorr+apa)
  • 1/4 ceasca pulpa de rosii (din conserva)
  • 250 g ciuperci marunte.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Involtini di pollo a la romana