autor:

Doina  Varga

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Coq au vin de pui cu dovleac si mere

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Ingrediente
1 pui (1-1,2 kg), 300 g dovleac, 2 dovlecei, 2 mere, 1 morcov, 2 peperoni, 2 rosii, 4 felii subtiri de slanina, 1 capatana usturoi, cateva fire de patrunjel, 4 linguri ulei, 250 ml vin alb sau roze, 2 linguri ketchup, sare, piper, curry, cimbru, paprika

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

10 voturi

Mod de preparare

Se spala puiul si se taie pe spate, apoi se desface cu pieptul si pulpele in mijloc. Se condimenteaza si se pune intr-o tava in care se adauga uleiul, 300 ml apa, dovleceii feliati, dovleacul curatat de coaja si seminte taiat cubulete, morcovul curatat si feliat si merele taiate bucati. Adaugati peperoni taiati feliute subtiri, ketchup, acoperiti pieptul si pulpele cu cate o felie de slanina si dati tava la cuptor, la foc mediu, 30 de minute.
Scoateti tava din cuptor, adaugati usturoiul curatat si feliat, vinul, apoi acoperiti carnea cu felii de rosii. Daca trebuie mai condimentati si adaugati cateva frunze de patrunjel. Dati tava la cuptor pentru inca 20 de minute la foc mic, avand grija sa stropiti din cand in cand puiul cu zeama din tava pana se rumeneste frumos.
Aranjati pe farfurii bucati de carne cu legume, felii de mar, slaninuta rumenita si sos din tava, garnisiti cu feliile de rosii si frunze de patrunjel.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coq au vin de pui cu dovleac si mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu smantana

Ciulama de pui cu smantana

Spalam carnea, o taiem cubulete mai mari ,o condimentam cu sare si piper si apoi o rumenim bine in

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ficat de porc pe grill

Ficat de porc pe grill

Portionez ficatul si il trec prin sosul obtinut din ulei,vin,usturoi,condimente. Asez feliile pe

9 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Claudia , 30 mai 2015

    Ceea ce ma jeneaza in aceasta reteta este denumirea: adevarata reteta de Coq au vin este frntuzeasca si nu are nici o legatura cu reteta d-voastra, mai mult, Coq au vin inseamna "Cocos cu vin " , cred ca ar fi bine sa nu duceti in eroare pe ceilalti useri.Multumesc , o zi buna.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Felicitari Doina ! Ca de obicei ma uimesti ,combinatiile tale sunt super,imbina perfect incantarea ochilor cu delicatetea gustului !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Doina e foarte bun, dar si aspectuos, apreciez faptul ca intotdeauna combini culorile si aroma legumelor sa dea bine pt ochi, sa fie bune la gust, sa doresti sa consumi preparatul.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Multumesc. Da, e foarte gustos.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

      Frumoasa prezentare. Felicitari! Cred ca gustul e pe masura

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 pui (1-1,2 kg)
  • 300 g dovleac
  • 2 dovlecei
  • 2 mere
  • 1 morcov
  • 2 peperoni
  • 2 rosii
  • 4 felii subtiri de slanina
  • 1 capatana usturoi
  • cateva fire de patrunjel
  • 4 linguri ulei
  • 250 ml vin alb sau roze
  • 2 linguri ketchup
  • sare
  • piper
  • curry
  • cimbru
  • paprika

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Claudia

Ceea ce ma jeneaza in aceasta reteta este denumirea: adevarata reteta de Coq au vin este frntuzeasca si nu are nici o legatura cu reteta d-voastra, mai mult, Coq au vin inseamna "Cocos cu vin " , cred ca ar fi bine sa nu duceti in eroare pe ceilalti useri.Multumesc , o zi buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Castraveti umpluti cu afumatura