Coq au vin in stil provensal

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Coq au vin in stil provensal

Ingrediente

  • -pulpite de pui;
  • -ardei gras rosu, galben, portocaliu;
  • -o ceapa taiata in felii mari;
  • -masline;
  • -o bucatica de unt;
  • -cimbru / maghiran / rozmarin / frunze de salvie;
  • -foi de dafin;
  • -piper;
  • -un catel de usturoi (pe care il lasam intreg in tava);
  • -putina pasta de tomate;
  • -putina boia de ardei dulce.

Mod de preparare

Bagam sub pielea pulpitelor cate o frunza de salvie, le frecam cu boia, adaugam totul in tava, turnam putin vin alb si bagam la cuptor, foc mediu spre mare. Dupa vreo 15 minute, cand se prajesc linistite, mai adaugam o jumatate de cana de apa, sa nu se arda (optional).

Am lasat puiul cam 50 de minute. Se serveste cu smantana.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de capsuni cu menta

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta
Spaghete cu vinete

Spaghete cu vinete

Spaghete cu vinete
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor