Reteta postata pe: 26 februarie 2008
Ingrediente
¾ pahar untura, 1 lingura zahar pudra, ½ pahar smintina sau lapte, 50 gr. drojdie de bere, 1 praf vanilie, 1 praf sare, faina cit cuprinde, zahar pudra vanilat., ,
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Se freaca untura cu zaharul si vanilia, apoi se adauga smintina, drojdia dizolvata in putin lapte si praful de sare. Se framinta cu faina o coca potrivit de tare. Se acopera si se lasa la loc cald sa creasca. Cind a crescut, se pune pe planseta de lucru, se imparte in trei parti egale. Din fiecare parte se face un sul cu mina, iar fiecare sul se taie in bucati de latimea unui deget. Aceste bucati se asaza pe tava de copt la distanta mai mare una de alta (deoarece cresc) si se lasa sa creasca putin. Se da apoi tava la cuptor. Cind sint gata si inca fierbinti, se tavaleste fiecare corabioara prin zahar pudra vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Corabioare" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
In primul rand, pornim cuptorul aragazului si ne ocupam de cartofi, pe care ii spalam apoi ii stergem
6 voturi
5 comentarii
2h 30 min
Cartofii se spala, curata si se pun la fiert, cand sunt gata se scot se dau printr-un jet de apa
14 voturi
3 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate