autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Corabioare

Autor: ioana georgescuh (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana georgescuh (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 februarie 2008

Ingrediente
¾ pahar untura, 1 lingura zahar pudra, ½ pahar smintina sau lapte, 50 gr. drojdie de bere, 1 praf vanilie, 1 praf sare, faina cit cuprinde, zahar pudra vanilat., ,

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se freaca untura cu zaharul si vanilia, apoi se adauga smintina, drojdia dizolvata in putin lapte si praful de sare. Se framinta cu faina o coca potrivit de tare. Se acopera si se lasa la loc cald sa creasca. Cind a crescut, se pune pe planseta de lucru, se imparte in trei parti egale. Din fiecare parte se face un sul cu mina, iar fiecare sul se taie in bucati de latimea unui deget. Aceste bucati se asaza pe tava de copt la distanta mai mare una de alta (deoarece cresc) si se lasa sa creasca putin. Se da apoi tava la cuptor. Cind sint gata si inca fierbinti, se tavaleste fiecare corabioara prin zahar pudra vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Corabioare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci

Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci

In primul rand, pornim cuptorul aragazului si ne ocupam de cartofi, pe care ii spalam apoi ii stergem

6 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Corabioare de Cartofi

Corabioare de Cartofi

Cartofii se spala, curata si se pun la fiert, cand sunt gata se scot se dau printr-un jet de apa

14 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • ¾ pahar untura
  • 1 lingura zahar pudra
  • ½ pahar smintina sau lapte
  • 50 gr. drojdie de bere
  • 1 praf vanilie
  • 1 praf sare
  • faina cit cuprinde
  • zahar pudra vanilat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Rulada cu crema de lamaie