Se freaca untura cu zaharul si vanilia, apoi se adauga smintina, drojdia dizolvata in putin lapte si praful de sare. Se framinta cu faina o coca potrivit de tare. Se acopera si se lasa la loc cald sa creasca. Cind a crescut, se pune pe planseta de lucru, se imparte in trei parti egale. Din fiecare parte se face un sul cu mina, iar fiecare sul se taie in bucati de latimea unui deget. Aceste bucati se asaza pe tava de copt la distanta mai mare una de alta (deoarece cresc) si se lasa sa creasca putin. Se da apoi tava la cuptor. Cind sint gata si inca fierbinti, se tavaleste fiecare corabioara prin zahar pudra vanilat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii