autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Corabioare cu crema

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2011

Ingrediente
Ptr aluat-aluat de tarta, 11/4pahar faina, 1/4pahar de apa, 2linguri zahar pudra, 150 gr de unt, , ptr crema, 1budinca de crema cu gust de ciocolata sau vanilie, 250 ml smantina de frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

17 voturi

Mod de preparare

Se face aluatul-intr-un bol se pune faina si zaharul praf se pune untul rece taiat cuburi si se faramiseaza impreuna se adauga apa si se formeaza aluatul care se tine la frigider 30 de minute.Cind se scoate de la rece se taia bucatele cu care se tapeteaza forme de tarte sau mafin se inteapa cu furculita ca sa nu se umfle la copt.Se coc corabioarele la 180 de grade pina se rumenesc.Se scot corabioarele pe un platou si se lasa la racit.
Crema-se bate budinca cu un pahar de lapte si putina esenta de rom si se umplu corabioarele cu crema.
Se bate smantina cu 1 lingura de zahar pina devine o frisca tare.Se orneaza corabioarele cu un mot de frisca dupa care se lasa la rece ptr citeva ore.
Se pot face aceleasi corabioare si cu crema de vanilie si deasupra se orneaza cu fructe proaspete si ca fructele sa nu se vejtejeasca stind in frigider se ung cu putina marmelada diluata de caise.
Daca ti-a placut reteta noastra "Corabioare cu crema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Macarons cu crema de ciocolata

Macarons cu crema de ciocolata

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

3 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Dulciuri diverse
Chec cu stafide si cacao

Chec cu stafide si cacao

Mod de preparare Se bat albusurile cu zaharul pana ce se obtine o spuma. Separat, se amesteca galbenusurile

23 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

17 voturi

Ingrediente

  • Ptr aluat-aluat de tarta
  • 11/4pahar faina
  • 1/4pahar de apa
  • 2linguri zahar pudra
  • 150 gr de unt
  • ptr crema
  • 1budinca de crema cu gust de ciocolata sau vanilie
  • 250 ml smantina de frisca

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Crema de zahar ars