autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Cordon bleu din piept de pui

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2012

Ingrediente
Pentru 2 portii mai mult decat generoase, am folosit:, 1 piept de pui dezosat de ~450 g, 2 feliute de sunca, 2 feliute de cascaval, 1 ou, 3-4 linguri faina, 3-4 linguri pesmet, sare, piper dupa gust, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

28 voturi

Mod de preparare

Atat de mult ne place cordon bleu si m-am mirat ca inca nu am pus reteta pe site. Se poate face in mai multe feluri, acum am facut-o din piept de pui.
Se taie pieptul de pui in doua jumatati, pe lungime, apoi fiecare jumatate se cresteaza la mijloc, pe lungime, pentru a forma un buzunar mai adanc. Se pudreaza cu putina sare si piper, apoi se introduce in fiecare buzunar cate o felie de sunca si una de cascaval (de ~5 mm grosime). Se acopera bine fiecare bucata, eventual puteti sa le prindeti cu 2-3 scobitori.
Se dau bucatile astfel pregatite prin faina, ou batut cu putina sare si piper, apoi prin pesmet si se pun la prajit in uleiul incins.
Se prajesc, la foc mic, cate 3-4-5 minute pe fiecare parte, depinde cat sunt de groase, ca sa se patrunda bine. Se servesc fierbinti, cu diferite garnituri. Eu le-am servit cu dovlecei natur gratinati si peperoni. Pofta buna. Super-mega-extra fain!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu din piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Muschi de porc in aluat

Muschi de porc in aluat

Ceapa se curata si se toaca marunt apoi o calim in doua linguri cu unt. Adaugam ciupercile taiate

14 voturi    10 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Rosii la tigaie cu carne de vita –“Galaieht  bandora” -specific tarilor arabe

Rosii la tigaie cu carne de vita –“Galaieht bandora” -specific tarilor arabe

Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in sferturi. Se incige uleiul de masline si se prajesc

15 voturi    11 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bresug Adriana , 29 aprilie 2015

    sint foarte bune

  • Fara foto

    Margareta Petculescu , 29 aprilie 2015

    tigaia f.murdara

  • Fara foto

    Sanda Besleaga , 27 martie 2015

    arata foarte delicios

    • Fara foto

      Ica Plesca , 26 ianuarie 2015

      Da,cred ca este foarte bun.Cu siguranta ,voi face si eu.Multumim pentru reteta .

    • Fara foto

      Marius Mmc , 15 octombrie 2014

      foarte bun

    • Fara foto

      Olaru Antonio , 05 februarie 2014

      voi incerca arata delicios

    • Iulia Solomonean

      Iulia Solomonean (Maestru bucatar) , 10 octombrie 2013

      am sa il fac si eu azi la cina. pare tare gustos!

    • Fara foto

      Ana Burulean , 09 septembrie 2013

      In loc de faina si pesmet, am pus gris si susan. Bucatile de carne devin aurii si susanul le the un gust special. Incercati!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2012

      Multumesc mult, Lubita. Ma bucur ca-ti place.

    • LUBITA

      LUBITA (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2012

      E minunat acest cordon bleu si eu il fac destul de des!! pup Doinita si felicitari!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

28 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 portii mai mult decat generoase
  • am folosit:
  • 1 piept de pui dezosat de ~450 g
  • 2 feliute de sunca
  • 2 feliute de cascaval
  • 1 ou
  • 3-4 linguri faina
  • 3-4 linguri pesmet
  • sare
  • piper dupa gust
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Iulia Solomonean (Maestru bucatar)

am sa il fac si eu azi la cina. pare tare gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Rulada de pui cu carne tocata