Cornete cu crema

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Cornete cu crema

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj bella
  • zahar pudra pentru ornat
  • pentru crema-un plic cu budinca de ciocolata de la doctor otqer
  • 500 ml lapte
  • 1 foaie de gelatina
  • un cub de unt
  • 3 linguri de zahar si cornete de metal si 2 fiole esenta de rom.

Mod de preparare

Aluatul foietaj, se decongeleaza in voie, se taie fasii de grosimea unui deget si se ruleaza pe cornetele de metal, apoi se aseaza in picioare intr-o tava si se introduc in cuptorul incalzit in prealabil la 160 de grade si se tin cam 20 de minute. Atentie -trebuie sa aiba o culoare aurie, nu foarte prajite. Intre timp se prepara crema dupa instructiunile de pe ambalaj, se da jos de pe foc si se adauga esenta de rom apoi cubul de unt si foaia de gelatina,se amesteca bine si se acopera cu folie alimentara ca sa nu faca crusta. Se lasa la racit, apoi se pune crema intr-un pos. Cand sunt gata cornetele se scot fierbinti de pe formele de metal pentru a nu se farama . Se umple fiecare cornet cu crema si se pudreaza cu zahar. Cornetele se pot pastra asa uscate si doua -trei zile si se pot umple cand doriti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise