autor:

sonia dumbrava

» » Dulciuri diverse

Cornete cu crema

Autor: sonia dumbrava (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sonia dumbrava (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Ingrediente
1 pachet aluat foietaj bella, zahar pudra pentru ornat ,pentru crema-un plic cu budinca de ciocolata de la doctor otqer, 500 ml lapte, 1 foaie de gelatina, un cub de unt, 3 linguri de zahar si cornete de metal si 2 fiole esenta de rom.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Aluatul foietaj, se decongeleaza in voie, se taie fasii de grosimea unui deget si se ruleaza pe cornetele de metal, apoi se aseaza in picioare intr-o tava si se introduc in cuptorul incalzit in prealabil la 160 de grade si se tin cam 20 de minute. Atentie -trebuie sa aiba o culoare aurie, nu foarte prajite. Intre timp se prepara crema dupa instructiunile de pe ambalaj, se da jos de pe foc si se adauga esenta de rom apoi cubul de unt si foaia de gelatina,se amesteca bine si se acopera cu folie alimentara ca sa nu faca crusta. Se lasa la racit, apoi se pune crema intr-un pos. Cand sunt gata cornetele se scot fierbinti de pe formele de metal pentru a nu se farama . Se umple fiecare cornet cu crema si se pudreaza cu zahar. Cornetele se pot pastra asa uscate si doua -trei zile si se pot umple cand doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete cu crema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornete umplute cu crema de branza

Cornete umplute cu crema de branza

Poate fi un mic dejun delicios si satios! Aluat: Intr-un vas se pune faina si se amesteca cu sarea.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Bomboloni amorezate-gogosi din aluat oparit

Bomboloni amorezate-gogosi din aluat oparit

Apa si untul se dau intr-un clocot, apoi se iau de pe foc si se adauga faina in bloc, amestecata

46 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • sonia dumbrava

    sonia dumbrava (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013

    si foarte usor de facut

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Cred ca e foarte buna reteta Am salvat-o

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj bella
  • zahar pudra pentru ornat ,pentru crema-un plic cu budinca de ciocolata de la doctor otqer
  • 500 ml lapte
  • 1 foaie de gelatina
  • un cub de unt
  • 3 linguri de zahar si cornete de metal si 2 fiole esenta de rom.

Raporteaza reteta

Retete
de sonia dumbrava
Pulpa de porc impanata

Pulpa de porc impanata

Bucata de pulpa de porc,se spala bine ,se usuca cu un servet de bucatarie, apoi se condimenteaza

10 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

sonia dumbrava (Chef de cuisine)

si foarte usor de facut

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Pateuri cu crema si mere (sfogliatele)