Aluatul foietaj, se decongeleaza in voie, se taie fasii de grosimea unui deget si se ruleaza pe cornetele de metal, apoi se aseaza in picioare intr-o tava si se introduc in cuptorul incalzit in prealabil la 160 de grade si se tin cam 20 de minute. Atentie -trebuie sa aiba o culoare aurie, nu foarte prajite. Intre timp se prepara crema dupa instructiunile de pe ambalaj, se da jos de pe foc si se adauga esenta de rom apoi cubul de unt si foaia de gelatina,se amesteca bine si se acopera cu folie alimentara ca sa nu faca crusta. Se lasa la racit, apoi se pune crema intr-un pos. Cand sunt gata cornetele se scot fierbinti de pe formele de metal pentru a nu se farama . Se umple fiecare cornet cu crema si se pudreaza cu zahar. Cornetele se pot pastra asa uscate si doua -trei zile si se pot umple cand doriti.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii