Aluatul foietaj, se decongeleaza in voie, se taie fasii de grosimea unui deget si se ruleaza pe cornetele de metal, apoi se aseaza in picioare intr-o tava si se introduc in cuptorul incalzit in prealabil la 160 de grade si se tin cam 20 de minute. Atentie -trebuie sa aiba o culoare aurie, nu foarte prajite. Intre timp se prepara crema dupa instructiunile de pe ambalaj, se da jos de pe foc si se adauga esenta de rom apoi cubul de unt si foaia de gelatina,se amesteca bine si se acopera cu folie alimentara ca sa nu faca crusta. Se lasa la racit, apoi se pune crema intr-un pos. Cand sunt gata cornetele se scot fierbinti de pe formele de metal pentru a nu se farama . Se umple fiecare cornet cu crema si se pudreaza cu zahar. Cornetele se pot pastra asa uscate si doua -trei zile si se pot umple cand doriti.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii