Reteta postata pe: 07 septembrie 2012
Ingrediente
1 pachet aluat foietaj bella, zahar pudra pentru ornat ,pentru crema-un plic cu budinca de ciocolata de la doctor otqer, 500 ml lapte, 1 foaie de gelatina, un cub de unt, 3 linguri de zahar si cornete de metal si 2 fiole esenta de rom.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
Mod de preparare
Aluatul foietaj, se decongeleaza in voie, se taie fasii de grosimea unui deget si se ruleaza pe cornetele de metal, apoi se aseaza in picioare intr-o tava si se introduc in cuptorul incalzit in prealabil la 160 de grade si se tin cam 20 de minute. Atentie -trebuie sa aiba o culoare aurie, nu foarte prajite. Intre timp se prepara crema dupa instructiunile de pe ambalaj, se da jos de pe foc si se adauga esenta de rom apoi cubul de unt si foaia de gelatina,se amesteca bine si se acopera cu folie alimentara ca sa nu faca crusta. Se lasa la racit, apoi se pune crema intr-un pos. Cand sunt gata cornetele se scot fierbinti de pe formele de metal pentru a nu se farama . Se umple fiecare cornet cu crema si se pudreaza cu zahar. Cornetele se pot pastra asa uscate si doua -trei zile si se pot umple cand doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete cu crema" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Foietajul se lasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru,
1 vot
0 comentarii
1h 30 min
Poate fi un mic dejun delicios si satios!
Aluat: Intr-un vas se pune faina si se amesteca cu sarea.
0 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate