cornulete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 15-20 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 150 g maia veche
  • 10 zahar

Mod de preparare

Intr-un vas incalzit se pun 500 g faina, drojdia inmuiata intr-o cana cu apa calduta, maiaua veche, 1/3 cana cu apa si se framanta bine.Se presara cu faina, se acopera cu o carpa curata si se la sa sa dospeasca cca 1 1/2- 2 ore.

Dupa ce plamandeala a dospit, se adauga restul de faina si apa calduta, in care s-au dizolvat 10 g zahar si o lingurita de sare si se framanta pana ce aluatul nu se mai prinde de maini.

Se lasa la dospit , intr-un vas acoperit cca 30 minute, dupa care se rastoarna pe o planseta presarata cu faina si se imparte in cca 20 de bucati.Fiecare bucata se intinde cu sucitorul si apoi se ruleaza sub forma de corn.In interiorul lor se pot pune bucatele de rahar , gem, marmelada, jeleuri, cacao sau nuci.Se aseaza la o oarecare distanta intre ele, pe o tava de aragaz, unsa cu ulei si tapitata cu faina si se mai lasa 20-30 minute sa creasca.

Cu ajutorul unei pensule se ung pe deasupra cu apa in care s-a desfacut putina faina si se dau la cuptor.Timpul de coacere este de 14-18 minute, in functie de temperatura cuptorului.Dupa ce s-au copt, se scot din cuptor se ung cu apa indulcita apoi se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar tos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise