autor:

» » Dulciuri diverse

cornulete

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
1 kg faina alba, 15-20 g drojdie, 1 lingurita sare, 150 g maia veche, 10 zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas incalzit se pun 500 g faina, drojdia inmuiata intr-o cana cu apa calduta, maiaua veche, 1/3 cana cu apa si se framanta bine.Se presara cu faina, se acopera cu o carpa curata si se la sa sa dospeasca cca 1 1/2- 2 ore.
Dupa ce plamandeala a dospit, se adauga restul de faina si apa calduta, in care s-au dizolvat 10 g zahar si o lingurita de sare si se framanta pana ce aluatul nu se mai prinde de maini.
Se lasa la dospit , intr-un vas acoperit cca 30 minute, dupa care se rastoarna pe o planseta presarata cu faina si se imparte in cca 20 de bucati.Fiecare bucata se intinde cu sucitorul si apoi se ruleaza sub forma de corn.In interiorul lor se pot pune bucatele de rahar , gem, marmelada, jeleuri, cacao sau nuci.Se aseaza la o oarecare distanta intre ele, pe o tava de aragaz, unsa cu ulei si tapitata cu faina si se mai lasa 20-30 minute sa creasca.
Cu ajutorul unei pensule se ung pe deasupra cu apa in care s-a desfacut putina faina si se dau la cuptor.Timpul de coacere este de 14-18 minute, in functie de temperatura cuptorului.Dupa ce s-au copt, se scot din cuptor se ung cu apa indulcita apoi se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar tos.
Daca ti-a placut reteta noastra "cornulete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Se dizolva drojdia cu zaharul in apa,se adauga uleiul si restul ingredientelor si se amesteca foarte

161 voturi    35 comentarii
35 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 15-20 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 150 g maia veche
  • 10 zahar

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Bomboane