autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

cornulete

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
1 kg faina alba, 15-20 g drojdie, 1 lingurita sare, 150 g maia veche, 10 zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas incalzit se pun 500 g faina, drojdia inmuiata intr-o cana cu apa calduta, maiaua veche, 1/3 cana cu apa si se framanta bine.Se presara cu faina, se acopera cu o carpa curata si se la sa sa dospeasca cca 1 1/2- 2 ore.
Dupa ce plamandeala a dospit, se adauga restul de faina si apa calduta, in care s-au dizolvat 10 g zahar si o lingurita de sare si se framanta pana ce aluatul nu se mai prinde de maini.
Se lasa la dospit , intr-un vas acoperit cca 30 minute, dupa care se rastoarna pe o planseta presarata cu faina si se imparte in cca 20 de bucati.Fiecare bucata se intinde cu sucitorul si apoi se ruleaza sub forma de corn.In interiorul lor se pot pune bucatele de rahar , gem, marmelada, jeleuri, cacao sau nuci.Se aseaza la o oarecare distanta intre ele, pe o tava de aragaz, unsa cu ulei si tapitata cu faina si se mai lasa 20-30 minute sa creasca.
Cu ajutorul unei pensule se ung pe deasupra cu apa in care s-a desfacut putina faina si se dau la cuptor.Timpul de coacere este de 14-18 minute, in functie de temperatura cuptorului.Dupa ce s-au copt, se scot din cuptor se ung cu apa indulcita apoi se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar tos.
Daca ti-a placut reteta noastra "cornulete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete in 2 culori

Cornulete in 2 culori

Se pune drojdia impreuna cu putina apa calduta si faina sa creasca , apoi se amesteca cu ouale, zaharul,

31 voturi    17 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete picante

Cornulete picante

Aluatul;faina + drojdia dizolvata in apa +uleiul se amesteca se adauga sarea si uleiul.Se framinta

6 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 15-20 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 150 g maia veche
  • 10 zahar

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Trufe de ciocolata/ French Chocolate Truffles