autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

cornulete

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
1 kg faina alba, 15-20 g drojdie, 1 lingurita sare, 150 g maia veche, 10 zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas incalzit se pun 500 g faina, drojdia inmuiata intr-o cana cu apa calduta, maiaua veche, 1/3 cana cu apa si se framanta bine.Se presara cu faina, se acopera cu o carpa curata si se la sa sa dospeasca cca 1 1/2- 2 ore.
Dupa ce plamandeala a dospit, se adauga restul de faina si apa calduta, in care s-au dizolvat 10 g zahar si o lingurita de sare si se framanta pana ce aluatul nu se mai prinde de maini.
Se lasa la dospit , intr-un vas acoperit cca 30 minute, dupa care se rastoarna pe o planseta presarata cu faina si se imparte in cca 20 de bucati.Fiecare bucata se intinde cu sucitorul si apoi se ruleaza sub forma de corn.In interiorul lor se pot pune bucatele de rahar , gem, marmelada, jeleuri, cacao sau nuci.Se aseaza la o oarecare distanta intre ele, pe o tava de aragaz, unsa cu ulei si tapitata cu faina si se mai lasa 20-30 minute sa creasca.
Cu ajutorul unei pensule se ung pe deasupra cu apa in care s-a desfacut putina faina si se dau la cuptor.Timpul de coacere este de 14-18 minute, in functie de temperatura cuptorului.Dupa ce s-au copt, se scot din cuptor se ung cu apa indulcita apoi se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar tos.
Daca ti-a placut reteta noastra "cornulete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu unt

Cornulete cu unt

Se mixeaza untul cu zaharul,pana cand acesta din urma nu se mai simte deloc in compozitie,apoi se

4 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri
cornulete din ardeal

cornulete din ardeal

se freaca faina cu 250 margarina rama , se adauga galbenusurile 3 buc . si smantana + praful de

21 voturi    6 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 15-20 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 150 g maia veche
  • 10 zahar

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Clafoutis cu prune