autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cornulete alla mami meu

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 octombrie 2010

Ingrediente
250 g margarina Rama( unt), untura cat o nuca, 2 oua, 2 galbenusuri, 150 g zahar, 15o ml lapte, 750 g faina, 4 linguri smantana, 1 zahar vanilat, 1 praf de copt, coaja rasa de la o lamaie, 250 g rahat, gem de consistenta mai tare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

47 voturi

Mod de preparare

Margarina care a fost tinuta la temperatura camerei cateva ore bune se freaca bine cu zaharul, se adauga toate ouale, zaharul vanilat, praful de copt stins cu putin lapte si smanatana.
Adaugam treptata faina si laptele.
Framanatam putin si lasam sa se odihneasca 15 minute, la cald, apoi facem 20 de cocuti.
Intindem pe rand fiecare cocut cu sucitorul si cu ajutorul unui cutit sau pinten , taiem aluatul in 8 parti egale. Umplem fiecare cornulet cu feliute de rahat sau cu putin gem, apoi rulam toate cornuletele.
Lasam cuptorul la incalzit 10 minute la 180 grade , introducem tava cu cornulete pentru 20-25 minute sa se coaca.
Lasam cornuletele sa se raceasca pe tava. Le asezam apoi pe o farfurie si le presaram cu zahar praf.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete alla mami meu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Haioș

Haioș

Haioşul este cu siguranţă al Ardealului. Luat de românce de la unguroaice. În maghiară,

39 voturi    29 comentarii
2h 40 min
Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Umplutura: merele se curata si se dau pe razatoare, apoi se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Mihaila , 20 septembrie 2015

    FOARTE BUN !

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 16 februarie 2014

    Nu cred ca nu au si faina Marilena Anghel !!!

  • Fara foto

    Ene Nuti , 15 februarie 2014

    sun super de bune

    • Fara foto

      Marilena Anghel , 15 februarie 2014

      CELE MAI BUNE CORNULETE PE CARE LE-AM FACUT SI MINCAT DIN TOATE RETELE PE CARE LE-AM INCERCAT SUNT ;; 30 LINGURI UNTURA ,AU PAHAR MARE CU APA ,DROJDIE CIT O NUCA ,ES DE ROM SAU COAJA DE LAMIIE ,COPN SE LASA PUTIN LA CRESCUT SE INTINDE O FOAIE FIE ROTUNDA SAU PATRATA TE TAIE CUM VREM NOI SE UMPLE CU GEN SI NUCA SAU RAHAT SI IES SUPER !!

    • Fara foto

      Dama de Cupa , 21 noiembrie 2013

      reteta asta o stiu si eu . Ies super fragede ...a doua zi ...daca o mai apuca (cornuletele )...

    • Fara foto

      Anca Iacomi , 21 noiembrie 2013

      Off mami,niciodata nu am sa renunt la asa ceva..:D

    • Fara foto

      Ana , 26 august 2013

      Multumesc frumos pentru raspuns. :)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 august 2013

      Untura se adauga deodata cu margarina. La inceput unde scrie ca se adauga ouale acolo e vorba si de galbenusuri si adaugam si coaja de lamaie....

    • Fara foto

      Ana , 24 august 2013

      Buna seara. Imi puteti spune va rog cind se adauga untura, coaja de lamiie, si galbenusurile? Multumesc anticipat.

    • Fara foto

      Kovacs Erika , 29 mai 2013

      sun super de bune

    • Fara foto

      Kovacs Erika , 29 mai 2013

      Mami....

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011

      Bine mai arata ! Cred ca sunt o bunatate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      O minunatie cornuletele ...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Aratã super!!! felicitãri:)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Foarte fine si apetisante!*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Ca pe vremuri, n-am mai făcut de...Bravo, poate mă apuc si eu.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      si a la mami meu...hi,hi,hi si stiu ca sunt grozav de bune.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Bravo,bravo.Ca doar sunteti doua.Salvat si reteta.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      forte bune cornuletele cu nuca imi plac cel mai mult felicitari pentru prezentare

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Foarte bune.... si mama mea face la fel.....felicitari...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Sidy, ce pofta de cornulete mi-ai facut! Eu fac doar o data sau cel mult de doua ori pe an. La Craciun sigur si la Pasti din cand in cand.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010

      CE dElicioase sunt.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010

      wow ce bine arata ...si eu o sa fac! felicitarii!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

47 voturi

Ingrediente

  • 250 g margarina Rama( unt)
  • untura cat o nuca
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 15o ml lapte
  • 750 g faina
  • 4 linguri smantana
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 g rahat
  • gem de consistenta mai tare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Ana

Multumesc frumos pentru raspuns. :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu zahar ars si gem
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania