autor:

Fara foto

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Cornulete aperitiv

Autor: Doina17 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina17 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 31 martie 2014

Ingrediente
1/3 cană borş proaspăt (sau apă), 1 1/2 căni ulei, 1 linguriţă sare, 60-70 g drojdie (cât o nucă mărişoară), făină (ceva peste 1 kg), 300 g pasta de urzici, mărar tocat fin sau alte condimente după gust, seminţe de susan (câteva linguri), tofu (orice sortiment de la Inedit, 2-3 cutiuţe)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amestecă drojdia în borşul călduţ cu o linguriţă de zahăr şi se amestecă bine, până face bule de gaz. Se adaugă un praf de sare, urzicile opărite şi scurse apoi răcite făcute cremă (cu mărunţitorul electric sau date de 2-3 ori prin maşina de tocat), mărarul, uleiul şi făină cât să se obţină un aluat bun de întins pe planşetă. Se lasă câteva minute să crească puţin.



Se întinde pe planşetă o foaie de 4-5 mm grosime, se taie în triunghiuri măricele (8 - 9 cm latura mare), se aşează baghete de tofu lunguţe pe o latură şi se rulează strâns. Se lasă puţin la crescut. Se udă cu un penson de silicon, se presară susan pe ele şi se coc în cuptor preîncălzit, pe hârtie de copt curată, cam (minim) jumătate de oră la 200 grade (foc potrivit spre tare la cuptor pe gaz).
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
CARTOFI NOI LA CUPTOR CU SOS DE USTUROI

CARTOFI NOI LA CUPTOR CU SOS DE USTUROI

Cartofii se spala ,se curata si iar se spala,se scot pe un servet sa se scurga.Folia se rupe in patrate

9 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Orez cu ciuperci si masline

Orez cu ciuperci si masline

Se calesc in uleiul de masline ceapa tocata, ardeiul taiat bucatele, maslinele si sarea, ca sa intre

16 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/3 cană borş proaspăt (sau apă)
  • 1 1/2 căni ulei
  • 1 linguriţă sare
  • 60-70 g drojdie (cât o nucă mărişoară)
  • făină (ceva peste 1 kg)
  • 300 g pasta de urzici
  • mărar tocat fin sau alte condimente după gust
  • seminţe de susan (câteva linguri)
  • tofu (orice sortiment de la Inedit
  • 2-3 cutiuţe)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Garnitura de orez soté cu legume