autor:

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Cornulete aperitiv

Autor: Doina17 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina17 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 31 martie 2014

Ingrediente
1/3 cană borş proaspăt (sau apă), 1 1/2 căni ulei, 1 linguriţă sare, 60-70 g drojdie (cât o nucă mărişoară), făină (ceva peste 1 kg), 300 g pasta de urzici, mărar tocat fin sau alte condimente după gust, seminţe de susan (câteva linguri), tofu (orice sortiment de la Inedit, 2-3 cutiuţe)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amestecă drojdia în borşul călduţ cu o linguriţă de zahăr şi se amestecă bine, până face bule de gaz. Se adaugă un praf de sare, urzicile opărite şi scurse apoi răcite făcute cremă (cu mărunţitorul electric sau date de 2-3 ori prin maşina de tocat), mărarul, uleiul şi făină cât să se obţină un aluat bun de întins pe planşetă. Se lasă câteva minute să crească puţin.



Se întinde pe planşetă o foaie de 4-5 mm grosime, se taie în triunghiuri măricele (8 - 9 cm latura mare), se aşează baghete de tofu lunguţe pe o latură şi se rulează strâns. Se lasă puţin la crescut. Se udă cu un penson de silicon, se presară susan pe ele şi se coc în cuptor preîncălzit, pe hârtie de copt curată, cam (minim) jumătate de oră la 200 grade (foc potrivit spre tare la cuptor pe gaz).
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/3 cană borş proaspăt (sau apă)
  • 1 1/2 căni ulei
  • 1 linguriţă sare
  • 60-70 g drojdie (cât o nucă mărişoară)
  • făină (ceva peste 1 kg)
  • 300 g pasta de urzici
  • mărar tocat fin sau alte condimente după gust
  • seminţe de susan (câteva linguri)
  • tofu (orice sortiment de la Inedit
  • 2-3 cutiuţe)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de praz cu masline