autor:

Fara foto

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Cornulete aperitiv

Autor: Doina17 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina17 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 31 martie 2014

Ingrediente
1/3 cană borş proaspăt (sau apă), 1 1/2 căni ulei, 1 linguriţă sare, 60-70 g drojdie (cât o nucă mărişoară), făină (ceva peste 1 kg), 300 g pasta de urzici, mărar tocat fin sau alte condimente după gust, seminţe de susan (câteva linguri), tofu (orice sortiment de la Inedit, 2-3 cutiuţe)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amestecă drojdia în borşul călduţ cu o linguriţă de zahăr şi se amestecă bine, până face bule de gaz. Se adaugă un praf de sare, urzicile opărite şi scurse apoi răcite făcute cremă (cu mărunţitorul electric sau date de 2-3 ori prin maşina de tocat), mărarul, uleiul şi făină cât să se obţină un aluat bun de întins pe planşetă. Se lasă câteva minute să crească puţin.



Se întinde pe planşetă o foaie de 4-5 mm grosime, se taie în triunghiuri măricele (8 - 9 cm latura mare), se aşează baghete de tofu lunguţe pe o latură şi se rulează strâns. Se lasă puţin la crescut. Se udă cu un penson de silicon, se presară susan pe ele şi se coc în cuptor preîncălzit, pe hârtie de copt curată, cam (minim) jumătate de oră la 200 grade (foc potrivit spre tare la cuptor pe gaz).
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mancare de ciuperci taraneasca

Mancare de ciuperci taraneasca

Ciupercile se spala si se taie in patru cele mari si jumatati cele mici,ceapa se toaca marunt,gogosarul

24 voturi    2 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Tocanita din ghebe

Tocanita din ghebe

Cureti, speli ghebele, dai un clocot, clatesti, strecori. Dai pe robot sau pe masina de carne. Calesti

14 voturi    6 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/3 cană borş proaspăt (sau apă)
  • 1 1/2 căni ulei
  • 1 linguriţă sare
  • 60-70 g drojdie (cât o nucă mărişoară)
  • făină (ceva peste 1 kg)
  • 300 g pasta de urzici
  • mărar tocat fin sau alte condimente după gust
  • seminţe de susan (câteva linguri)
  • tofu (orice sortiment de la Inedit
  • 2-3 cutiuţe)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Granita de pepene rosu Granita de pepene rosu

Într-un castron se pun toate ingredientele şi se zdrobesc cu mixerul vertical până se obţine un lichid. Se toarnă

0 voturi    0 comentarii
1h
Bauturi
Vinete cu usturoi la cuptor Vinete cu usturoi la cuptor

Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime. Le crestăm și le frecăm bine cu sare. Tăiem usturoiul felii

1 vot    0 comentarii
1h 5 min
Delicii de post de la bloggeri
Salata de linte cu rosii sotate