autor:

Fara foto

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Cornulete aperitiv

Autor: Doina17 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina17 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 31 martie 2014

Ingrediente
1/3 cană borş proaspăt (sau apă), 1 1/2 căni ulei, 1 linguriţă sare, 60-70 g drojdie (cât o nucă mărişoară), făină (ceva peste 1 kg), 300 g pasta de urzici, mărar tocat fin sau alte condimente după gust, seminţe de susan (câteva linguri), tofu (orice sortiment de la Inedit, 2-3 cutiuţe)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amestecă drojdia în borşul călduţ cu o linguriţă de zahăr şi se amestecă bine, până face bule de gaz. Se adaugă un praf de sare, urzicile opărite şi scurse apoi răcite făcute cremă (cu mărunţitorul electric sau date de 2-3 ori prin maşina de tocat), mărarul, uleiul şi făină cât să se obţină un aluat bun de întins pe planşetă. Se lasă câteva minute să crească puţin.



Se întinde pe planşetă o foaie de 4-5 mm grosime, se taie în triunghiuri măricele (8 - 9 cm latura mare), se aşează baghete de tofu lunguţe pe o latură şi se rulează strâns. Se lasă puţin la crescut. Se udă cu un penson de silicon, se presară susan pe ele şi se coc în cuptor preîncălzit, pe hârtie de copt curată, cam (minim) jumătate de oră la 200 grade (foc potrivit spre tare la cuptor pe gaz).
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Briose cu urzici si branza

Briose cu urzici si branza

Mai întâi se pregătesc formele de brioșe, punându-se hârtie de copt care

3 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Branza de migdale

Branza de migdale

Migdalele se lasa la inmuiat in apa aprox 8 ore. Pentru a le decoji lasati-le 5 minute in apa calda

4 voturi    3 comentarii
15 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/3 cană borş proaspăt (sau apă)
  • 1 1/2 căni ulei
  • 1 linguriţă sare
  • 60-70 g drojdie (cât o nucă mărişoară)
  • făină (ceva peste 1 kg)
  • 300 g pasta de urzici
  • mărar tocat fin sau alte condimente după gust
  • seminţe de susan (câteva linguri)
  • tofu (orice sortiment de la Inedit
  • 2-3 cutiuţe)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Chiftele din cartofi noi cu marar Chiftele din cartofi noi cu marar

Se curata cartofii, se fierb, se sfarama cu furculita, se adauga peste ei ceapa tocata, usturoiul tocat, prazul tocat, legatura de marar,

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

28 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Spanac la Doubletta