autor:

Anca E. Voicu

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cornulete asortate cu aluat din untura

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2016

Ingrediente
250 g untura, 1 lingura zahar, 1 varf lingurita sare, 1 pahar apa calduta, 1 ou, 1 lingurita praf de copt stins in zeama de lamaie, Faina cat cuprinde, , Pentru umplutura:, dulceata de zmeura, de visine, de piersici, de mure, nuca macinata

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru ca am avut untura, am zis ca trebuie sa incerc sa fac cornulete asa cum ni le facea mama cand eram mici. Asa ca am intrebat-o cum ni le prepara si m-am apucat de treaba. Gustul e incomparabil cu cele facute cu unt sau margarina. Sunt mult mai pufoase, mai fragede si mai gustoase.

Mod de preparare:
Se freaca untura cu zaharul, se adauga sarea, oul, amestecand continuu. Se adauga si apa calduta, praful de copt stins in zeama de la o jumatate de lamaie. Se toarna apoi faina din cand in cand, amestecand bine, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere. Pentru ca mi-a iesit destula compozitie, aluatul l-am impartit in doua jumatati si am folosit numai una (cealalta parte o pastrez la frigider pentru a o folosi alta data).

Se preincalzeste cuptorul. Se intinde aluatul pe masa de lucru (presarata cu faina) intr-o foaie subtire si se taie in fasii lungi. Pentru a testa cat mai multe arome, puteti pune cate un pic din fiecare gem sau dulceata pe care il aveti in cescute si sa il amestecati bine cu un pic de nuca macinata. Eu am folosit dulceata de zmeura, de visine, de piersici si de mure. Mai departe, intindem amestecul de dulceata cu nuca pe fasia de aluat, rulam si taiem in cornulete mici.

Se asaza in tava, pe foaie de copt (sau in tava unsa cu grasime si tapetata cu faina) si se da la cuptor, la foc potrivit, cam 20 de minute. Raman pufoase chiar si cele mai rumene. Dupa ce le scoateti din cuptor, scoateti-le intr-un vas incapator si nu uitati sa le acoperiti cu un prosop curat!
Eu am obtinut 2 tavi, daca doriti sa obtineti mai multe, pregatiti si celalalt aluat.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/03/cornulete-asortate-cu-aluat-din-untura.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete asortate cu aluat din untura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Jeleuri cu ananas

Jeleuri cu ananas

Jeleurile cu ananas se fac usor si sunt mai sanatoase ca cele de cumparat. Incercati reteta pentru

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac

O tarta delicioasa ce se poate face si cu alte tipuri de umpluturi. Am cernut faina intr-un castron

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 250 g untura
  • 1 lingura zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 pahar apa calduta
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt stins in zeama de lamaie
  • Faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • dulceata de zmeura
  • de visine
  • de piersici
  • de mure
  • nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu fulgi de migdale