autor:

Anca E. Voicu

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cornulete asortate cu aluat din untura

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2016

Ingrediente
250 g untura, 1 lingura zahar, 1 varf lingurita sare, 1 pahar apa calduta, 1 ou, 1 lingurita praf de copt stins in zeama de lamaie, Faina cat cuprinde, , Pentru umplutura:, dulceata de zmeura, de visine, de piersici, de mure, nuca macinata

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru ca am avut untura, am zis ca trebuie sa incerc sa fac cornulete asa cum ni le facea mama cand eram mici. Asa ca am intrebat-o cum ni le prepara si m-am apucat de treaba. Gustul e incomparabil cu cele facute cu unt sau margarina. Sunt mult mai pufoase, mai fragede si mai gustoase.

Mod de preparare:
Se freaca untura cu zaharul, se adauga sarea, oul, amestecand continuu. Se adauga si apa calduta, praful de copt stins in zeama de la o jumatate de lamaie. Se toarna apoi faina din cand in cand, amestecand bine, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere. Pentru ca mi-a iesit destula compozitie, aluatul l-am impartit in doua jumatati si am folosit numai una (cealalta parte o pastrez la frigider pentru a o folosi alta data).

Se preincalzeste cuptorul. Se intinde aluatul pe masa de lucru (presarata cu faina) intr-o foaie subtire si se taie in fasii lungi. Pentru a testa cat mai multe arome, puteti pune cate un pic din fiecare gem sau dulceata pe care il aveti in cescute si sa il amestecati bine cu un pic de nuca macinata. Eu am folosit dulceata de zmeura, de visine, de piersici si de mure. Mai departe, intindem amestecul de dulceata cu nuca pe fasia de aluat, rulam si taiem in cornulete mici.

Se asaza in tava, pe foaie de copt (sau in tava unsa cu grasime si tapetata cu faina) si se da la cuptor, la foc potrivit, cam 20 de minute. Raman pufoase chiar si cele mai rumene. Dupa ce le scoateti din cuptor, scoateti-le intr-un vas incapator si nu uitati sa le acoperiti cu un prosop curat!
Eu am obtinut 2 tavi, daca doriti sa obtineti mai multe, pregatiti si celalalt aluat.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/03/cornulete-asortate-cu-aluat-din-untura.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete asortate cu aluat din untura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu Rapido

Tiramisu Rapido

Oualele, mascarpone si frisca lichida se pun in robotul de bucatarie si se amesteca bine pana cand

20 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Crinkles

Crinkles

* Amesteca untul si zaharul pentru cateva minute. * Adauga ouale unul cate unul si amesteca

4 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 250 g untura
  • 1 lingura zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 pahar apa calduta
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt stins in zeama de lamaie
  • Faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • dulceata de zmeura
  • de visine
  • de piersici
  • de mure
  • nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Tarta Tatin cu Mere