autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cornuleţe bicolore din liceu

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2012

Ingrediente
Compoziţia :, 3 linguri de zahăr, 300 ml de lapte călduţ, 1 cubuleţ de drojdie, 2 linguri de făină, Compoziţia 2:, 2 ouă, 100 ml de ulei, 1 praf de copt, 2 plicuri de zahăr vanilat, 600 g de făină, 1-2 linguri de cacao, nucă de cocos, Sirop:, 200 g de zahăr, 100-150 ml de apă

Dificultate: Redusa Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Se amestecă prima compoziţie şi se lasă 20 de minute la dospit. Se adaugă compoziţia 2 şi se face un aluat.Se împarte în 2 părţi. La o parte se adaugă 1-2 linguri de cacao. Fiecare parte se împarte în 8-9 buc ati. O bucată albă şi una maro se pun una peste alta şi se întinde aluatul rotund se împarte în 8 părţi.Pe fiecare se pune dulceaţă, rahat, nucă măcinată şi se rulează spre interior.
Se pun în tava unsă şi se coc. După ce se coc, se tăvălesc prin sirop.
Se fierbe zahărul cu apă şi se face un sirop.
La sfârşit, se presară nucă de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuleţe bicolore din liceu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec

Chec

1.Se separa ouale (albusul de galbenus), la albus se adauga sarea, se bat bine cu mixerul sau telul

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Papanasi cu branza de vaci si smantana

Papanasi cu branza de vaci si smantana

Se amesteca branza de vaci cu ouale,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,zahar si sare,se adauga

44 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 01 mai 2012

    Mmmm! Simnt ca sunt tare bune!*****

Dificultate

Redusa

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • Compoziţia :
  • 3 linguri de zahăr
  • 300 ml de lapte călduţ
  • 1 cubuleţ de drojdie
  • 2 linguri de făină
  • Compoziţia 2:
  • 2 ouă
  • 100 ml de ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 600 g de făină
  • 1-2 linguri de cacao
  • nucă de cocos
  • Sirop:
  • 200 g de zahăr
  • 100-150 ml de apă

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
mihai

mihai (Chef de cuisine)

Mmmm! Simnt ca sunt tare bune!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu ciocolata si cocus