autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cornuleţe bicolore din liceu

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2012

Ingrediente
Compoziţia :, 3 linguri de zahăr, 300 ml de lapte călduţ, 1 cubuleţ de drojdie, 2 linguri de făină, Compoziţia 2:, 2 ouă, 100 ml de ulei, 1 praf de copt, 2 plicuri de zahăr vanilat, 600 g de făină, 1-2 linguri de cacao, nucă de cocos, Sirop:, 200 g de zahăr, 100-150 ml de apă

Dificultate: Redusa Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Se amestecă prima compoziţie şi se lasă 20 de minute la dospit. Se adaugă compoziţia 2 şi se face un aluat.Se împarte în 2 părţi. La o parte se adaugă 1-2 linguri de cacao. Fiecare parte se împarte în 8-9 buc ati. O bucată albă şi una maro se pun una peste alta şi se întinde aluatul rotund se împarte în 8 părţi.Pe fiecare se pune dulceaţă, rahat, nucă măcinată şi se rulează spre interior.
Se pun în tava unsă şi se coc. După ce se coc, se tăvălesc prin sirop.
Se fierbe zahărul cu apă şi se face un sirop.
La sfârşit, se presară nucă de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuleţe bicolore din liceu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chiftelute de mere

Chiftelute de mere

Se răzălesc merele şi se lasă de-o parte să se scurgă de zeamă. Pe urmă se face un aluat

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte. Amestecam usor pana dizovam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 01 mai 2012

    Mmmm! Simnt ca sunt tare bune!*****

Dificultate

Redusa

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • Compoziţia :
  • 3 linguri de zahăr
  • 300 ml de lapte călduţ
  • 1 cubuleţ de drojdie
  • 2 linguri de făină
  • Compoziţia 2:
  • 2 ouă
  • 100 ml de ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 600 g de făină
  • 1-2 linguri de cacao
  • nucă de cocos
  • Sirop:
  • 200 g de zahăr
  • 100-150 ml de apă

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

89 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
mihai

mihai (Chef de cuisine)

Mmmm! Simnt ca sunt tare bune!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de zmeura si cirese