Se face un aluat moale din ingredientele de mai sus , care se imparte apoi in doua.O parte se lasa asa cum este iar cealalta se amesteca cu cacaoa ce a fost dizolvata in 3 linguri lapte. Se framanta bine sa se omogenizeze cacaoa cu aluatul.
Din cele doua feluri de aluat se fac 8-12 gramajoare ( functie de cat de mari vreti sa fie cornurile), se acopera cu un prosop si se lasa la cald la dospit cam o ora.
Dupa ce a dospit frumos, se intinde rotund fiecare bucata si se suprapune una alba peste una maro( sau invers, cum vreti sa fie culoarea predominanta)si se taie in 8. Se ruleaza , se pun in tava peste hartia de copt si se mai lasa o ora la dospit in loc cald.
Se coc apoi in cuptorul dinainte incalzit pina foaia alba capata o culoare frumoasa aurie.
Asa fierbinti se trec repede prin siropul fiert din ingredientele mai sus mentionate.
Se lasa sa se raceasca apoi si se pot servi...
Pofta mare !
PS. timpul de preparare include si timpul de dospit al cornuletelor.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii