autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cornulete ce ti se topesc in gura

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 noiembrie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, , 1 kg faina, 3 linguri pline cu untura, 2 linguri otet, 6 galbenusuri, 4-500 g smantana, coaja rasa de la o lamaie, un varf cutit sare, , Crema:, , 6 albusuri, 200 g zahar, 250 g nuca macinata, 1 zahar vanilat, esenta de rom, putina sare, , 2 linguri untura pentru uns foile

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

79 voturi

Mod de preparare

Faina se freaca bine cu untura pina se amesteca bine.Separat se amesteca smantana cu galbenusurile si otetul,adaugam coaja de lamaie, dupa care se toarna peste faina si se framanta bine.
Aluatul obtinut este destul de consistent si il impartim in 3 parti egale.
Din fiecare parte facem o foaie subtire ca de taitei care se unge cu untura topita .Presaram deasupra faina peste intreaga foaie si o facem sul.La fel procedam si cu celelalte doua parti.
Dam la rece la frigider pentru 2 ore aluatul.
Facem crema:
Albusurile cu sarea le batem tare spuma , adaugam zaharul si batem din nou pina se intareste albusul.
Adaugam nuca macinata, zaharul vanilat si esenta de rom si amestecam bine.
Cu facutul cornuletelor putem proceda in doua feluri:
- intindem una din cele 3 suluri in foaie foarte subtire , punem peste ea vreo 5 linguri de nuca cu albus si le intindem bine de tot intr-un strat cat mai subtire.Facem sul aluatul si il intindem apoi cu facaletul. Taiem cu cutitul patrate pe care le indoim in doua ,le presam putin cu degetele pe o latura si punem fasiile obtinute in tava pe hartia de copt. Dam tava la cuptorul dinainte incalzit , la 180 grade si lasam sa se coaca 25-30 minute.
- in a doua varianta,sulul il taiem in fasii cam de 5 cm pe care le intindemm bine de tot cu facaletul. Impartim( taiem) foaia obtinuta in 4 , adaugam cate o lingurita de nuca cu albus, rulam, dupa care asezam cornuletele in tava pe foaia de copt. Dam tava la copt cam 20-25 minute.
Dupa ce toate cornuletele sunt coapte si racite , le facem cu zahar praf deasupra.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete ce ti se topesc in gura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un bol batem ouale intregi cu un tel, impreuna cu praful de sare si zaharul. Adaugam apoi treptat

9 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza- cu foi de placinta cumparate

Placinta cu branza- cu foi de placinta cumparate

Umplutura de branza: Se rade branza pe razatoarea mare, se amesteca cu 2 oua intregi si un albus

27 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Constanta Ciobanu , 17 noiembrie 2015

    Am sa fac si eu cornulete dupa aceasta reteta untura este ingredientul important.

  • Fara foto

    Olimpia Moldovan , 19 decembrie 2013

    sunt cele mai bune cornulete posibile

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2011

    Draga kok miori...cu unt poti sa incerci.... Dar nu stiu daca va fi chiar atat de sfaramicios aluatul.... Te tzuc !

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2011

      Foarte bune si frumoase cornuletele -o intrebare cu ce se poate schimba untura?Te rog raspundemi.

    • LUBITA

      LUBITA (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2011

      Intr-adevar, se topesc in gura,imi plac foarte mult,spre rusinea mea nu am facut niciodata pentru ca mi s-au parut prea migaloase; asa ca, draga mea, o cutie cu cat mai multe astept sa mi-o trimiti.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2011

      Ce deliciu...........

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

      ce pacat ca acum nu gasesc sub nici o forma untura .alta varianta nu e?astept pina vin acasa?

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

      forte bune cornuletele si chiar ti se topesc in gura merita efortu de ale face

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

      Fara untura...nu ti se vor mai topi in gura.....vor fi mai tari.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2010

      Fara untura se pot face? Cred ca sunt bune!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2010

      Nu poti sa trimiti si la mine?Bune,bune.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2010

      Bune de tot! Am salvat reţeta , poate le fac de Crăciun. N-am mai facut cornuleţe de când erau copiii mici. Sarbatori fericite!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

      ce gustoase si ce bine arata!Felicitarii! *****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

      Foarte fine!***** Am salvat reteta.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

      Aratã yummy!!! Felicitãri :)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

      Ai dreptate Sidy,aluatul este super,se topeste in gura,eu il folosesc si la fursecuri,caise... Foarte buna ideea ta cu aceasta crema,o voi incerca si eu !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

79 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 3 linguri pline cu untura
  • 2 linguri otet
  • 6 galbenusuri
  • 4-500 g smantana
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf cutit sare
  • Crema:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 1 zahar vanilat
  • esenta de rom
  • putina sare
  • 2 linguri untura pentru uns foile

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Draga kok miori...cu unt poti sa incerci.... Dar nu stiu daca va fi chiar atat de sfaramicios aluatul.... Te tzuc !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tiramisu