autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Cornulete cu ficatei de pui

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati): 75 g unt, , 75 g branza de vaci, , 75 g faina., Pentru umplutura: 100 g ficatei de pui, , 2 linguri unt, , 1 lingurita zeama de lamaie, , 1/2 -1 lingurita praf de curry, , sare, , piper negru, , 1 ou fiert tare taiat marunt, , 1 lingura patrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca bine untul si branza de vaci. Se cerne deasupra faina, se incorporeaza cu o furculita in amestecul de branza, se framanta apoi cu mana si se inveleste aluatul intr-o folie de plastic. Se tine circa o ora la frigider.
Pentru umplutura, se prajesc ficateii in unt, se lasa sa se raceasca si se taie marunt. Se pun intr-un castron, impreuna cu zeama de lamaie si praful de curry, se sareaza, se pipereaza, se adauga oul si patrunjelul verde si se amesteca bine.
Se intinde aluatul pe planseta infainata, formand un dreptunghi de 30x20 cm. Se decupeaza 6 patrate de 10 cm, care se taie in doua pe diagonala, obtinandu-se 12 triunghiuri. La mijlocul fiecarui triunghi se pune o lingurita de umplutura, se ruleaza aluatul de la baza spre varf si se rasucesc usor in capete, astfel incat umplutura sa nu poata iesi. Se indoaie in forma de cornulete, se aseaza cornuletele pe o tava unsa cu unt si se tin la rece, acoperite cu folie de aluminiu, pana cand se dau la cuptor.
Se-ncinge cuptorul la 230gr..
Cornuletele se coc 10 minute, pana ce se rumenesc frumos, si se servesc fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta de dovleac cu nuca

Placinta de dovleac cu nuca

Eu incep reteta cu pregatirea umpluturii: curat dovleacul, il dau prin razatoarea mare, il pun la

26 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine festiva

Paine festiva

Cerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte)

38 voturi    23 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 75 g unt
  • 75 g branza de vaci
  • 75 g faina.
  • Pentru umplutura: 100 g ficatei de pui
  • 2 linguri unt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1/2 -1 lingurita praf de curry
  • sare
  • piper negru
  • 1 ou fiert tare taiat marunt
  • 1 lingura patrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce