Cornulete cu ficatei de pui

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 75 g unt,
  • 75 g branza de vaci,
  • 75 g faina.
  • Pentru umplutura: 100 g ficatei de pui,
  • 2 linguri unt,
  • 1 lingurita zeama de lamaie,
  • 1/2 -1 lingurita praf de curry,
  • sare,
  • piper negru,
  • 1 ou fiert tare taiat marunt,
  • 1 lingura patrunjel verde tocat.

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca bine untul si branza de vaci. Se cerne deasupra faina, se incorporeaza cu o furculita in amestecul de branza, se framanta apoi cu mana si se inveleste aluatul intr-o folie de plastic. Se tine circa o ora la frigider.

Pentru umplutura, se prajesc ficateii in unt, se lasa sa se raceasca si se taie marunt. Se pun intr-un castron, impreuna cu zeama de lamaie si praful de curry, se sareaza, se pipereaza, se adauga oul si patrunjelul verde si se amesteca bine.

Se intinde aluatul pe planseta infainata, formand un dreptunghi de 30x20 cm. Se decupeaza 6 patrate de 10 cm, care se taie in doua pe diagonala, obtinandu-se 12 triunghiuri. La mijlocul fiecarui triunghi se pune o lingurita de umplutura, se ruleaza aluatul de la baza spre varf si se rasucesc usor in capete, astfel incat umplutura sa nu poata iesi. Se indoaie in forma de cornulete, se aseaza cornuletele pe o tava unsa cu unt si se tin la rece, acoperite cu folie de aluminiu, pana cand se dau la cuptor.

Se-ncinge cuptorul la 230gr..

Cornuletele se coc 10 minute, pana ce se rumenesc frumos, si se servesc fierbinti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise