autor:

narcisa costea

» » Dulciuri diverse

Cornulete cu gem de prune

Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 decembrie 2012

Ingrediente
ptr cca 150bc, 500gr smantana, 500gr untura de porc sau unt, 1 lingurita bicarbonat stins, 1 praf sare, coaja rasa de lamaie si portocala aprox 1 lingura, 2 plicuri zahar vanilat, faina cat cuprinde aprox 1 kg, , trecem cornuletele coapte prin:, 500gr zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, , umplutura:, 500 gr gem de prune, 5 linguri nuca macinata, 2 linguri zahar, 1 lingura coaja rasa de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Pentru umplutura amestecam toate ingredientele, daca este prea subtire (depinde de consistenta gemului) punem un pic de gris sau pesmet.

Intr-un vas adanc punem untura, smantana, sarea, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, zaharul vanilat si lamaia, apoi adaugam faina cat cuprinde pentru un aluat molicel. Il dam 30 min la rece.

Pe masa de lucru impartim aluatul in 4, intindem o foie subtire, taiem patrate de cca 8-10 cm si apoi triunghiuri. Pe fiecare triunghi punem cu ajutorul unei lingurite, gemul si apoi rulam de la baza spre varf. Asezam cornuletele in tava si le dam la cuptor. Inca fierbinti se trec prin zaharul pudra si se aseaza pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crème brulée

Crème brulée

Se pune frisca lichida la incalzit, dar nu trebuie sa clocoteasca, doar sa fie bine calduta. Intre

11 voturi    18 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu capsune si zmeura

Clafoutis cu capsune si zmeura

Ungeti o tava din ceramica de 20x20, dar mai inaltuta, cu o lingura de unt. Topiti restul de unt

8 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dobre Gabryela , 05 iunie 2014

    ce bune ar fi

  • Fara foto

    Cornelia Cotolan , 19 octombrie 2013

    ok

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

    Bune,bune,apetisante!!!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • ptr cca 150bc
  • 500gr smantana
  • 500gr untura de porc sau unt
  • 1 lingurita bicarbonat stins
  • 1 praf sare
  • coaja rasa de lamaie si portocala aprox 1 lingura
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • faina cat cuprinde aprox 1 kg
  • trecem cornuletele coapte prin:
  • 500gr zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • umplutura:
  • 500 gr gem de prune
  • 5 linguri nuca macinata
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de narcisa costea
Cozonac coronita

Cozonac coronita

aluatul: se pune faina pe masa de lucru,se face o gaura in mijloc,unde punem drojdia ,peste care

6 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba radauteana - original

Ciorba radauteana - original

Pentru ca sunt din Radauti,m-am gandit sa pun o reteta originala de ciorba radauteana,vazand cat

344 voturi    36 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
salata cruditati-coleslaw

salata cruditati-coleslaw

varza,morcovul,telina si prazul se rad sau se taie in robot,maricele,razatoarea de mere.Separat se

37 voturi    10 comentarii
30 min
Salate de legume
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Bune,bune,apetisante!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tarta cu budinca si fructe