autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Cornulete cu gem

Autor: petrica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: petrica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Ingrediente
, faina de griu,, , 2 cani de untura topita,, , l cana de apa calduta,, , zahar,, , gem de prune,, , putina sare,, , putina drojdie (o jumatate dintr-un pachetel mic),

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare


Intr-o farfurioara adinca se pune 1 cana de apa calduta in care s/a dizovat drojdia, apoi se pun 3 linguri de zahar si 4 linguri de faina, care se amesteca bine si se aseaza pentru cca 20 min la un loc caldut, lasind sa creasca usor. Aceasta compozitie se toarna in vasul in care avem faina, se adauga putina sare si cele 2 cani de untura topita. Pregatim un aluat nu chiar tare,pe care il intindem pe planseta in asa fel incit foaia sa fie subtire. Se taie in triunghiuri sau patrate care se umplu cu gem sau alte umpluturi si apoi se ruleaza. Se aseaza in tava de copt si se coc la foc potrivit. Dupa coacere, calde, se rastoarna pe o hirtie unde avem zahar pudra cu vanilie, se tavalesc bine si apoi se aseaza pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu gem

Cornulete cu gem

Reteta am invatat-o de la mama si mi se pare ideala pentru pachet la serviciu sau scoala. Tin minte

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri pentru copii
Cornulete cu gem de prune

Cornulete cu gem de prune

Pentru umplutura amestecam toate ingredientele, daca este prea subtire (depinde de consistenta gemului)

8 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • faina de griu,
  • 2 cani de untura topita,
  • l cana de apa calduta,
  • zahar,
  • gem de prune,
  • putina sare,
  • putina drojdie (o jumatate dintr-un pachetel mic)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Trandafiri sarati