Se amesteca nuca, faina, zaharul, bicarbonatul si zaharul vanilat.
Se adauga untura (untul) impreuna cu oul si se framanta bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.
Se rup bucatele din aluat, se ruleaza pe un blat de lucru si se fac mici cornulete, ca niste semiluni, de grosimea unui deget mic.
Se dau la cuptor si se scot cand incep sa prinda o culoare aramie. Atentie sa nu se arda.
Timpul de coacere depinde de tipul cuptorului. Dupa ce se racesc se dau prin zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii