Cornulete cu rahat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cornulete cu rahat

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 cana ulei
  • 1/2 cana apa calduta
  • 300 gr rahat
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare
  • zahar pudra

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu 3 linguri de apa claduta si zaharul si lasam sa dospeasca 5 minute. Separat, amestecam restul de apa si uleiul. Intr-un vas mai inalt punem faina (circa 1 kg), praful de sare, maiaua si uleiul si framantam bine, pana iese un aluat tare, bun de modelat. Acoperim vasul cu o folie alimentara si lasam la loc cald, circa 30 de minute pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie subtire pe care o taiem in triunghiuri sau dreptunghiuri. Asezam pe fiecare triunghi o bucata de rahat si rulam. Tapetam o tava de copt cu hartie cerata si punem cornuletele. Coacem la foc potrivit pana se rumenesc frumos deasupra. Calde le pudram cu zahar pudra. Sunt foarte, foarte fragede.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor