autor:

LALY

» » Dulciuri diverse

Cornulete cu rahat

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2014

Ingrediente
1 kg faina, 1 cana ulei, 1/2 cana apa calduta, 300 gr rahat, 1 lingura zahar, 1 plic drojdie uscata, un praf de sare, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu 3 linguri de apa claduta si zaharul si lasam sa dospeasca 5 minute. Separat, amestecam restul de apa si uleiul. Intr-un vas mai inalt punem faina (circa 1 kg), praful de sare, maiaua si uleiul si framantam bine, pana iese un aluat tare, bun de modelat. Acoperim vasul cu o folie alimentara si lasam la loc cald, circa 30 de minute pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie subtire pe care o taiem in triunghiuri sau dreptunghiuri. Asezam pe fiecare triunghi o bucata de rahat si rulam. Tapetam o tava de copt cu hartie cerata si punem cornuletele. Coacem la foc potrivit pana se rumenesc frumos deasupra. Calde le pudram cu zahar pudra. Sunt foarte, foarte fragede.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Se dizolva drojdia cu zaharul in apa,se adauga uleiul si restul ingredientelor si se amesteca foarte

146 voturi    35 comentarii
35 min
Retete de post
Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Intr-un vas se amesteca margarina, praful de copt stins in bors, apa minerala si esenta de vanilie. Dupa,

4 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Badea , 22 august 2017

    Sper sa va placa.

  • Fara foto

    Jeni Toader , 09 decembrie 2015

    ASA LE FAC IN FIECARE AN SI SUNT FOARTE BUNE /

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 18 iunie 2015

    Irina,cana este o cana obisnuita de ceai si are 250 ml.

    • Fara foto

      Irina Czako , 06 iunie 2015

      cit este o cana ?in grame te rog

    • Fara foto

      Dobrin Mariana , 05 iunie 2015

      in grame depinde cu ce o umpli ! in mililitri aprox. 250 .

    • Fara foto

      Maria Cornea , 05 iunie 2015

      250 ml cred

    • Monica_Ionita

      Monica_Ionita (Maestru bucatar) , 14 mai 2014

      Foarte bune

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2014

      Petru asa este,sunt fragede si gustoase.

    • Fara foto

      Petru Ioan , 29 aprilie 2014

      bune hmmm

    • Fara foto

      Violeta Dodan , 11 aprilie 2014

      FOARTE BUNE

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2014

      Irina cana are 250 gr,cana obisnuita de ceai.

    • Fara foto

      Irina Czako , 03 aprilie 2014

      cit este o cana ? in grame?

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 13 martie 2014

      Maria pupicei

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 13 martie 2014

      Simona,sigur pot exista o multime de combinatii pentru a umple cornuletele,cu siguranta toate la fel de gustoase.

    • Fara foto

      Maria Gabriela Gradinaru , 13 martie 2014

      bune hmmm

    • Fara foto

      Simona Ahmed , 12 martie 2014

      umplute cu o pasta formata din nuci macinate+zahar+cacao ---> alta varianta

    • Fara foto

      Veronica Iosub , 04 martie 2014

      Ramona multumesc frumos.Sunt foarte fragede si sunt de post.Pupicei.

    • Fara foto

      Ramona Stan , 03 martie 2014

      Este prima oara cand fac cornulete si mi-au iesit perfecte!Multumim frumos pentru toate retetele!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 cana ulei
  • 1/2 cana apa calduta
  • 300 gr rahat
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

2 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

5 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

Elena Badea

Sper sa va placa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Mini tarte cu mere