autor:

elucubratii culinare

» » Dulciuri diverse

Cornulețe cu scorțișoară

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 februarie 2013

Ingrediente
250 g osânză sau untură,, 150 g zahăr,, 1 ou,, 1 lingură esență vanilie,, 15 g praf de copt,, 1 linguriță cu vârf scorțișoară,, 1 lingură cacao,, 450 g făină,, un praf de sare,, zahăr pudră.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Cernem făina într-un castron împreună cu cacao, scorțișoara și sarea.
Osânza, pentru că asta am folosit eu, se freacă bine cu zahărul.
Adăugăm oul și esența de vanilie și frecăm bine în continuare.
Se adaugă praful de copt dizolvat cu o lingură apă.
Amestecăm bine.
Adăugăm amestecul de făină și frământăm bine până la omogenizare.
Aluatul rezultat l-am împărțit în două.
Am făcut 2 rulouri cu diametrul de 4 cm, pe care le-am tăiat în rondele de 1/2 cm.
Fiecare bucățică am rulat-o între mâini și i-am dat forma unui cornuleț.
Au ieșit în jur de 50 bucăți.
Se pun într-o tavă neunsă și se dau la cuptor (preîncălzit) la 180 grade C pentru 15-18 minute.
Se lasă la răcit în tavă, după care tăvălesc prin zahăr pudră ușor vanilat.
Minunate lângă un pahar cu lapte sau o ceașcă de cafea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe cu scorțișoară" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 1 comentariu

  • aurora , 15 iulie 2013

    Dar fara untura nu se pot face?Cu unt sau margarina,ulei.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g osânză sau untură,
  • 150 g zahăr,
  • 1 ou,
  • 1 lingură esență vanilie,
  • 15 g praf de copt,
  • 1 linguriță cu vârf scorțișoară,
  • 1 lingură cacao,
  • 450 g făină,
  • un praf de sare,
  • zahăr pudră.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

12 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    7 comentarii
1h
Salate cu peste

aurora

Dar fara untura nu se pot face?Cu unt sau margarina,ulei.

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu fulgi de ovaz