Reteta postata pe: 13 ianuarie 2012
Ingrediente
-500 gr faina, -1 galbenus, -1/2 cub drojdie proaspata (25 gr), -1/2 lingura sare, -1 lingurita zahar, -300 ml lapte caldut, -unt, -albus pentru uns, -diverse seminte (susan, chimen, in)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
Mod de preparare
Incalzim putin laptele, sa fie caldut, adaugam zaharul si amestecam putin, dupa care punem si drojdia sfaramata. Lasam sa creasca aproximativ 10 minute, apoi punem jumatate din cantitate peste faina amestecata cu sare. Deasupra punem galbenusul, incepem sa amestecam si adaugam restul de lapte. Framantam timp de 10-15 minute pana obtin un aluat elastic nelipicios. Lasam la crescut 1 ora intr-un loc cald. Eu l-am tinut in vasul Tupperware si a crescut mai repede de o ora.
Impartim aluatul in 6 bucati egale si intindem aluatul unul cate unul in forma de cerc. Apoi taiem circa 8 feliute, asezam la baza feliei un cubulet de unt si rulam. Asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu albus si presaram cu seminte (susan, chimen, in, etc). Dam cornuletele la cuptorul preincalzit pana capata o culoare aurie, aproximativ 25-30 minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu unt" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Se mixeaza untul cu zaharul,pana cand acesta din urma nu se mai simte deloc in compozitie,apoi se
4 voturi
6 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
mia (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2012
Cred ca sunt foarte gustoase.........felicitari*****
Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2012
Apetisante!! Si untul cred ca da o savoare de....vai de mine ce pofta imi face!!
delicious flavours (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2012
Multumesc Mihaela, pup!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2012
Foarte fine si aspectuoase!*****