autor:

Serb Cerasela

» » Aluaturi si Foietaje

Cornulete delicioase cu branza Akadia si cascaval

Autor: Serb Cerasela (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Serb Cerasela (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 09 mai 2012

Ingrediente
1 kg faina, 150 gr ulei, 1 iaurt simplu mare (peste 300gr), o lingura sare, o lingura zahar, 2 oua, 1 plic drojdie Dr. Oetker, 400 gr branza sarata, 250-300 gr cascaval pentru ras deasupra, apa minerala cat cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un vas se pune sarea, faina, zaharul, drojdia, iaurtul, galbenusurile de la cele 2 oua si treptat uleiul. Dupa ce le-ati amestecat, adaugati treptat apa minerala cat cuprinde (cat sa iasa un aluat mai molcut). Se imparte in doua aluatul, se intinde si se taie patratele. Separat se bat albusurile. Branza se taie in bucatele mici, iar cascavalul se rade pe razatoarea mai mica (intr-o farfurie separat).

Dupa ce ai taiat alutul, se ia cate un patratel, se pune o bucatica de branza sarata, se ruleaza si cand e gata format cornuletul, se unge cu albus de ou (cel batut) si se presara cascavalul ras. Se baga la cuptor la temperatura medie 10-15 min, pana se rumenesc.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete delicioase cu branza Akadia si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 150 gr ulei
  • 1 iaurt simplu mare (peste 300gr)
  • o lingura sare
  • o lingura zahar
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie Dr. Oetker
  • 400 gr branza sarata
  • 250-300 gr cascaval pentru ras deasupra
  • apa minerala cat cuprinde

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Piine in stil bulgaresc