autor:

Serb Cerasela

» » Aluaturi si Foietaje

Cornulete delicioase cu branza Akadia si cascaval

Autor: Serb Cerasela (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Serb Cerasela (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 09 mai 2012

Ingrediente
1 kg faina, 150 gr ulei, 1 iaurt simplu mare (peste 300gr), o lingura sare, o lingura zahar, 2 oua, 1 plic drojdie Dr. Oetker, 400 gr branza sarata, 250-300 gr cascaval pentru ras deasupra, apa minerala cat cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un vas se pune sarea, faina, zaharul, drojdia, iaurtul, galbenusurile de la cele 2 oua si treptat uleiul. Dupa ce le-ati amestecat, adaugati treptat apa minerala cat cuprinde (cat sa iasa un aluat mai molcut). Se imparte in doua aluatul, se intinde si se taie patratele. Separat se bat albusurile. Branza se taie in bucatele mici, iar cascavalul se rade pe razatoarea mai mica (intr-o farfurie separat).

Dupa ce ai taiat alutul, se ia cate un patratel, se pune o bucatica de branza sarata, se ruleaza si cand e gata format cornuletul, se unge cu albus de ou (cel batut) si se presara cascavalul ras. Se baga la cuptor la temperatura medie 10-15 min, pana se rumenesc.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete delicioase cu branza Akadia si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pasca bunicii

Pasca bunicii

Modul de preparare: Luăm un castron şi punem albuşurile şi gălbenuşurile în el, deasupra

6 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu ciuperci si cascaval

Pateuri cu ciuperci si cascaval

Aluatul se pune la decongelat la temperatura camerei. Curatam ciupercile le taiem si le coacem pe

9 voturi    3 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 150 gr ulei
  • 1 iaurt simplu mare (peste 300gr)
  • o lingura sare
  • o lingura zahar
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie Dr. Oetker
  • 400 gr branza sarata
  • 250-300 gr cascaval pentru ras deasupra
  • apa minerala cat cuprinde

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Crutoane de paine