autor:

Sidy

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2015

Ingrediente
-pentru aluat:, 700 g faina alba, 2 oua, 5 linguri zahar, 1 plic 7 g drojdie uscata, 200 ml iaurt, 200 ml zer, putina sare, , -mai avem nevoie de :, 200 g unt, 50 g untura, 1 ou, 1 borcan dulceata de gutui( sau orice dulceata tare sau ciocolata, rahat...)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia zaharul si sarea.Adaugam iaurtul, zerul( eu am avut lapte prins de casa care avea si zer) si ouale.
Framantam bine de tot, acoperim si tinem la loc cald ,pina cand aluatul isi dubleaza volumul.
Untul pe care l-am tinut 30 de minute la congelator, il radem pe razatoarea cu gauri mari si il impartim in 7 parti egale, la care adaugam egal si untura.
Pe masa de lucru presaram faina si rasturnam aluatul dospit. Il impartim in 8 parti egale.
Fiecare parte o intindem cu sucitorul , in foaie subtire si rotunda si o ungem cu untul amestecat cu untura.Suprapunem fiecare foaie una peste alta, astfel incat cea de-a opta foaie de deasupra sa nu fie unsa.
Aceasta coca o taiem( impartim) in doua.Fiecare foaie o intindem subtire si o taiem in triunghiuri pe care le ungem cu gem tare, de gutui, apoi rulam in forma de corn.
Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca putin. Cuptorul s-a incalzit la 160 de grade C.
Oul se bate bine si ungem cornurile cu el, dupa ce acestea au dospit putin.
Coacem cornurile in cuptor cam 30-40 de minute pina cand sunt frumos rumenite.
Le lasam sa se raceasca, apoi le asezam pe farfurie.
Pofta mare sa aveti ! Si o cana cu lapte, linga....

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/09/cornulete-foietaj-cu-dulceata-de-gutui.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete foietaj cu dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Pricope Florentina , 14 decembrie 2019

    Acum o testez !

  • dantes (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2017

    Delicioase!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • -pentru aluat:
  • 700 g faina alba
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic 7 g drojdie uscata
  • 200 ml iaurt
  • 200 ml zer
  • putina sare
  • -mai avem nevoie de :
  • 200 g unt
  • 50 g untura
  • 1 ou
  • 1 borcan dulceata de gutui( sau orice dulceata tare sau ciocolata
  • rahat...)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Pricope Florentina

Acum o testez !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere