Intr-un vas amestecam faina cu drojdia zaharul si sarea.Adaugam iaurtul, zerul( eu am avut lapte prins de casa care avea si zer) si ouale.
Framantam bine de tot, acoperim si tinem la loc cald ,pina cand aluatul isi dubleaza volumul.
Untul pe care l-am tinut 30 de minute la congelator, il radem pe razatoarea cu gauri mari si il impartim in 7 parti egale, la care adaugam egal si untura.
Pe masa de lucru presaram faina si rasturnam aluatul dospit. Il impartim in 8 parti egale.
Fiecare parte o intindem cu sucitorul , in foaie subtire si rotunda si o ungem cu untul amestecat cu untura.Suprapunem fiecare foaie una peste alta, astfel incat cea de-a opta foaie de deasupra sa nu fie unsa.
Aceasta coca o taiem( impartim) in doua.Fiecare foaie o intindem subtire si o taiem in triunghiuri pe care le ungem cu gem tare, de gutui, apoi rulam in forma de corn.
Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca putin. Cuptorul s-a incalzit la 160 de grade C.
Oul se bate bine si ungem cornurile cu el, dupa ce acestea au dospit putin.
Coacem cornurile in cuptor cam 30-40 de minute pina cand sunt frumos rumenite.
Le lasam sa se raceasca, apoi le asezam pe farfurie.
Pofta mare sa aveti ! Si o cana cu lapte, linga....
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/09/cornulete-foietaj-cu-dulceata-de-gutui.html

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii