autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Cornulete fragede

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
250 g unt, , 200 ml lapte,, zahar pudra, , 1/2 kg rahat, , 1 lingura otet, , drojdie de bere cat o nuca, , faina cat cuprinde.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

292 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul spuma, se toarna laptele in care s-a dizolvat drojdia de bere, se amesteca putin, se adauga otetul si iar se amesteca. Se toarna faina, se framanta pana devine un aluat potrivit si se imparte in 4 turtite, care se tin la rece 30 minute.



Se intinde cate o foaie subtire, sa taie in patratele, se pune la mijloc cate o bucatica de rahat si se da forma de cornulet.



Se coc la foc potrivit. Se tavalesc calde in zahar pudra.



Ca diversificare, din aceeasi coca se pot face si fursecuri rotunde (taiate cu un paharel cu gura ingusta) si la care se pune un cubulet de rahat deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

59 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Cornulete fragede

Cornulete fragede

Intr-un bol adaugam faina, zaharul, coaja de portocale le amestecam dupa care facem o gaura in mijloc.

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea_Toma (Bucatar) , 17 octombrie 2012

    azi le fac!!dar prima sper sa gasesc rahat la vreun magazin romanesc prin zona!!

  • Fara foto

    Raluca , 31 martie 2010

    sunt super bune!!!!de data asta am reusit sa ii dau pe toti pe spate!ms mult

  • Fara foto

    lumiandrei , 07 august 2009

    Se mai adauga si un praf de sare si cateva linguri de zahar

    • Fara foto

      vasile elena , 30 iulie 2009

      F bune si gustoase. Eu lucrez in italia si aici nu se gaseste rahat. Am adus din tara si am pregatit aici pentru familia unde lucrez. Au ramas uimiti cat de gustoase sant. Multumim pentru reteta.

    • Fara foto

      dana , 29 septembrie 2008

      Cele 500g zahar pudra sunt doar pt a tavali cornuletele calde prin el? Dar in aluat nu se pune zahar? Lamuriti-ma va rog :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

292 voturi

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 200 ml lapte,
  • zahar pudra
  • 1/2 kg rahat
  • 1 lingura otet
  • drojdie de bere cat o nuca
  • faina cat cuprinde.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Andreea_Toma (Bucatar)

azi le fac!!dar prima sper sa gasesc rahat la vreun magazin romanesc prin zona!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Desert Trifle cu capsuni