autor:

daniela

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Cornulete fragede

Autor: daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2018

Ingrediente
2 oua, 10 linguri zahar, 4 linguri ulei, 4 linguri otet, 1 plic amoniu, 300-400 ml apa minerala, 1 kg faina, coaja de portocale, esenta de vanilie, 300 g untura, rahat

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un bol adaugam faina, zaharul, coaja de portocale le amestecam dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam amoniacul dizolvat in otet, uleiul si treptat apa minerala rece, framantam un aluat omogen si nelipicios.



Impartim aluatul in 3 bucati.



Fiecare bucata se intinde pe masa infainata, se unge cu un strat generos de untura se impacheteaza si se inveleste in folie alimentara, dam la rece 30 min dupa care repetam procedura inca de 2 ori (fiecare bucata de aluat trebuie impachetat de 3 ori).



Repetam la fel si cu celelalte 2 bucati de aluat.



Pe masa infainata intindem aluatul si taiem fasii de aluat si taiem dreptunghiuri de marimi potrivite.



In fiecare mijlocul fiecarui dreptunghi adaugam felii de rahat si se indoaie.



Le asezam in tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit pana se rumesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Cornulete fragede cu gem

Cornulete fragede cu gem

Drojdia se dizolva in laptele caldut cu o lingurita de zahar, lasam 10-15 min. Apoi adaugam o parte

103 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

76 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Lau , 07 martie 2019

    Se poate folosi unt de buna calitate și peste 80

  • Micaela , 06 martie 2019

    Buneeeee ,se poate folosi unt in loc de untura?

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri otet
  • 1 plic amoniu
  • 300-400 ml apa minerala
  • 1 kg faina
  • coaja de portocale
  • esenta de vanilie
  • 300 g untura
  • rahat

Raporteaza reteta

Retete
de daniela
Tort cu crema de cirese si ciocolata

Tort cu crema de cirese si ciocolata

Intr-un castron, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; facem o adancitura in mijloc

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Paste cu ton si dovlecel

Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul

4 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Clatite cu pate si cascaval

Clatite cu pate si cascaval

 Clatite-intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare, adaugam laptele, uleiul, apa minerala,

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri pentru copii

Lau

Se poate folosi unt de buna calitate și peste 80

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Bilute de branza