autor:

daniela

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Cornulete fragede

Autor: daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2018

Ingrediente
2 oua, 10 linguri zahar, 4 linguri ulei, 4 linguri otet, 1 plic amoniu, 300-400 ml apa minerala, 1 kg faina, coaja de portocale, esenta de vanilie, 300 g untura, rahat

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un bol adaugam faina, zaharul, coaja de portocale le amestecam dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam amoniacul dizolvat in otet, uleiul si treptat apa minerala rece, framantam un aluat omogen si nelipicios.



Impartim aluatul in 3 bucati.



Fiecare bucata se intinde pe masa infainata, se unge cu un strat generos de untura se impacheteaza si se inveleste in folie alimentara, dam la rece 30 min dupa care repetam procedura inca de 2 ori (fiecare bucata de aluat trebuie impachetat de 3 ori).



Repetam la fel si cu celelalte 2 bucati de aluat.



Pe masa infainata intindem aluatul si taiem fasii de aluat si taiem dreptunghiuri de marimi potrivite.



In fiecare mijlocul fiecarui dreptunghi adaugam felii de rahat si se indoaie.



Le asezam in tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit pana se rumesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Cornulete fragede cu gem

Cornulete fragede cu gem

Drojdia se dizolva in laptele caldut cu o lingurita de zahar, lasam 10-15 min. Apoi adaugam o parte

102 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete fragede

Cornulete fragede

Faina se freaca bine cu untura.Adaugam galbenusurile frecate cu putina,smintina si framintam un aluat,pe

56 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lau , 07 martie 2019

    Se poate folosi unt de buna calitate și peste 80

  • Fara foto

    Micaela , 06 martie 2019

    Buneeeee ,se poate folosi unt in loc de untura?

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri otet
  • 1 plic amoniu
  • 300-400 ml apa minerala
  • 1 kg faina
  • coaja de portocale
  • esenta de vanilie
  • 300 g untura
  • rahat

Raporteaza reteta

Retete
de daniela
Tort cu crema de cirese si ciocolata

Tort cu crema de cirese si ciocolata

Intr-un castron, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; facem o adancitura in mijloc

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Paste cu ton si dovlecel

Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul

3 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Clatite cu pate si cascaval

Clatite cu pate si cascaval

 Clatite-intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare, adaugam laptele, uleiul, apa minerala,

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri pentru copii

Lau

Se poate folosi unt de buna calitate și peste 80

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Prajitura Televizor Prajitura Televizor

Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Carnati din carne de porc si vitel Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie

2 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Carnati de casa