autor:

daniela

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Cornulete fragede

Autor: daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2018

Ingrediente
2 oua, 10 linguri zahar, 4 linguri ulei, 4 linguri otet, 1 plic amoniu, 300-400 ml apa minerala, 1 kg faina, coaja de portocale, esenta de vanilie, 300 g untura, rahat

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un bol adaugam faina, zaharul, coaja de portocale le amestecam dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam amoniacul dizolvat in otet, uleiul si treptat apa minerala rece, framantam un aluat omogen si nelipicios.



Impartim aluatul in 3 bucati.



Fiecare bucata se intinde pe masa infainata, se unge cu un strat generos de untura se impacheteaza si se inveleste in folie alimentara, dam la rece 30 min dupa care repetam procedura inca de 2 ori (fiecare bucata de aluat trebuie impachetat de 3 ori).



Repetam la fel si cu celelalte 2 bucati de aluat.



Pe masa infainata intindem aluatul si taiem fasii de aluat si taiem dreptunghiuri de marimi potrivite.



In fiecare mijlocul fiecarui dreptunghi adaugam felii de rahat si se indoaie.



Le asezam in tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit pana se rumesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Cornulete fragede

Cornulete fragede

Faina se freaca bine cu untura.Adaugam galbenusurile frecate cu putina,smintina si framintam un aluat,pe

53 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cornulete fragede cu untura

Cornulete fragede cu untura

Aluatul: Smantana si untura (de la temperatura camerei) le omogenizam. Adaugam praful de copt,

4 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lau , 07 martie 2019

    Se poate folosi unt de buna calitate și peste 80

  • Fara foto

    Micaela , 06 martie 2019

    Buneeeee ,se poate folosi unt in loc de untura?

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri otet
  • 1 plic amoniu
  • 300-400 ml apa minerala
  • 1 kg faina
  • coaja de portocale
  • esenta de vanilie
  • 300 g untura
  • rahat

Raporteaza reteta

Retete
de daniela
Tort cu crema de cirese si ciocolata

Tort cu crema de cirese si ciocolata

Intr-un castron, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; facem o adancitura in mijloc

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Paste cu ton si dovlecel

Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul

3 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Clatite cu pate si cascaval

Clatite cu pate si cascaval

 Clatite-intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare, adaugam laptele, uleiul, apa minerala,

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri pentru copii

Lau

Se poate folosi unt de buna calitate și peste 80

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Chec cu scortisoara Chec cu scortisoara

Frecam ouale cu zaharul pana se albeste compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, adaugam peste oua si amestecam bine. Topim untul,

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana. Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul. Am

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel