autor:

Mihaela_Motroceanu

» » Dulciuri diverse

Cornulete fragede

Autor: Mihaela_Motroceanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela_Motroceanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2015

Ingrediente
Pentru aluat:, 500 gr. faina, 250 gr. untura porc, 100 gr zahar, 200 gr.smantana sau iaurt gras,eu am pus smantana, 3 galbenusuri, 15 gr drojdie, un praf de sare, si apa calduta cat cuprinde faina., , Pentru umplutura:, gem sau rahat, nuca macinata sau migdale macinate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pune intr-un bol mare faina, iar in mijloc se pune cubul de drojdie cu zaharul si se adauga putin apa calduta. Se amesteca si se lasa 10 min sa stea, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta bine pana devine un aluat pufos, moale, elastic



Dupa framantare se acopera bolul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, se lasa la loc cald. Dupa ce a dospit aluatul, pe masa de lucru presaram faina si intindem o foaie de aluat. Taiem triunghiuri si umplem cu gem, rulandu-le. Cornuletele se pun in tava cu hartie de copt, circa 20-25 minute la foc mic, iar cand se racesc se pudreaza cu zahar pudra si vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Intr-un vas se amesteca margarina, praful de copt stins in bors, apa minerala si esenta de vanilie. Dupa,

4 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cornulete fragede cu migdale

Cornulete fragede cu migdale

In vasul robotului de bucatarie se pun ingredientele pentru aluat si se framanta pentru cca 2 minute

10 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr. faina
  • 250 gr. untura porc
  • 100 gr zahar
  • 200 gr.smantana sau iaurt gras,eu am pus smantana
  • 3 galbenusuri
  • 15 gr drojdie
  • un praf de sare
  • si apa calduta cat cuprinde faina.
  • Pentru umplutura:
  • gem sau rahat
  • nuca macinata sau migdale macinate

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela_Motroceanu
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Intr-un bol se rup biscuitii in bucati mai mici,intr-o cratita se pune

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura malai

Prajitura malai

Se pregatesc ingredientele, ouale sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol adaugam faina de malai

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Peste fitofag cu ardei, rosii, cartofi la cuptor

Peste fitofag cu ardei, rosii, cartofi la cuptor

Se curata pestele, se spala si se lasa o jumate de ora in apa rece. Intr-un bol se curata ardeii

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Eclere la minut