autor:

Mihaela_Motroceanu

» » Dulciuri diverse

Cornulete fragede

Autor: Mihaela_Motroceanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela_Motroceanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2015

Ingrediente
Pentru aluat:, 500 gr. faina, 250 gr. untura porc, 100 gr zahar, 200 gr.smantana sau iaurt gras,eu am pus smantana, 3 galbenusuri, 15 gr drojdie, un praf de sare, si apa calduta cat cuprinde faina., , Pentru umplutura:, gem sau rahat, nuca macinata sau migdale macinate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pune intr-un bol mare faina, iar in mijloc se pune cubul de drojdie cu zaharul si se adauga putin apa calduta. Se amesteca si se lasa 10 min sa stea, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta bine pana devine un aluat pufos, moale, elastic



Dupa framantare se acopera bolul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, se lasa la loc cald. Dupa ce a dospit aluatul, pe masa de lucru presaram faina si intindem o foaie de aluat. Taiem triunghiuri si umplem cu gem, rulandu-le. Cornuletele se pun in tava cu hartie de copt, circa 20-25 minute la foc mic, iar cand se racesc se pudreaza cu zahar pudra si vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete fragede cu untura

Cornulete fragede cu untura

Aluatul: Smantana si untura (de la temperatura camerei) le omogenizam. Adaugam praful de copt,

4 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Cornulete fragede cu iaurt

Cornulete fragede cu iaurt

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam apoi untul sau margarina, sarea, iaurtul,

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr. faina
  • 250 gr. untura porc
  • 100 gr zahar
  • 200 gr.smantana sau iaurt gras,eu am pus smantana
  • 3 galbenusuri
  • 15 gr drojdie
  • un praf de sare
  • si apa calduta cat cuprinde faina.
  • Pentru umplutura:
  • gem sau rahat
  • nuca macinata sau migdale macinate

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela_Motroceanu
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Intr-un bol se rup biscuitii in bucati mai mici,intr-o cratita se pune la incalzit laptele, se adauga

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura malai

Prajitura malai

Se pregatesc ingredientele, ouale sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol adaugam faina de malai

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Peste fitofag cu ardei, rosii, cartofi la cuptor

Peste fitofag cu ardei, rosii, cartofi la cuptor

Se curata pestele, se spala si se lasa o jumate de ora in apa rece. Intr-un bol se curata ardeii

2 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza dulce, stafide si cacao