Mixam untura cu zaharul, apoi adaugam smantana.
Incorporam ouale, unul cate unul, apoi praful de copt si coaja rasa de lamaie.
Cernem faina, o punem treptat, pana obtinem un aluat omogen si foarte fraged.
Presaram faina pe masa de lucru, rupem o bucata de aluat si intindem o foaie potrivit de subtire.
Cu o rotita zimtata, taiem patratele, punem cate o lingurita de gem si rulam cornulete.
Procedam la fel pana terminam tot aluatul.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, asezam cornuletele cu putin spatiu intre ele.
Incingem cuptorul, punem cornuletele, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc usor.
Le scoatem cand sunt gata, le tavalim prin zahar pudra cat sunt calde.
Din aceasta compozitie ies doua tavi mari de cornulete.
Sa aveti pofta si aveti grija sa mancati cateva, daca aveti pofticiosi prin casa, e posibil sa nu mai gasiti nimic a doua zi :D
Se pastreaza intr-un bol, acoperite cu folie alimentara.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii