autor:

Adela Zilahi

» » Aluaturi si Foietaje

Cornulete fragede cu gem

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2012

Ingrediente
100 ml lapte, 15 gr drojdie, 1 lingurita zahar, sare, 4 linguri untura/ margarina, 1 ou, 400 + 50 gr faina, 200-300 gem de prune, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

103 voturi

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in laptele caldut cu o lingurita de zahar, lasam 10-15 min. Apoi adaugam o parte din faina si un praf de sare si untura, framantam cu mana si adaugam restul de faina. Spre final adaugam oul si framantam un aluat destul de elastic. Intindem o foaie de cca 6-7 mm si taiem patratele (vezi foto). Apoi punem gem de prune, pe fiecare patratica, nu foarte mult sa nu iasa, cand rulam cornuletele.
Rulam, pornind de la un colt si dam forma unor cornulete, apoi asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul incalzit pana ce devin usor maronii, pe margine.
Se scot si se dau, asa calzi, in zaharul pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Mixam untura cu zaharul, apoi adaugam smantana. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi praful de

16 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Intr-un vas se amesteca margarina, praful de copt stins in bors, apa minerala si esenta de vanilie. Dupa,

5 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii

  • violeta , 12 februarie 2016

    usor , inchizi toate laturile aluatului pe toate 4 partile

  • Anuta Adascalitei , 22 noiembrie 2015

    Foarte buna!

  • Lex Sed , 30 iulie 2015

    Care e secretul sa nu curga gemul din cornulete, in timpul coacerii?

    • Dana_Marogel

      Dana_Marogel (Maestru bucatar) , 31 ianuarie 2014

      BUNE

    • Bianca_Neamu

      Bianca_Neamu (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2014

      Am facut de sarbatori si s-au mancat primele!!!

    • Tiganus Silviu , 09 noiembrie 2013

      arata super

    • Dumitru Laura , 07 octombrie 2013

      arata super

    • Vaduva-Dumitru Vasilica , 07 octombrie 2013

      forte bune cornuletele

    • Cristina Margineanu , 26 august 2013

      In Loc de margarina pot sa pun unt?

    • gheli1

      gheli1 (Chef de cuisine) , 20 august 2013

      Miam....o sa fac si eu!!!!

    • Valentina Ionita , 19 august 2013

      o bunatate...

    • Laura Negura , 18 august 2013

      minunat si delicios - ca la bunici.

    • Florica , 17 august 2013

      Sint excelente ! Le-am facut . Multumesc pentru reteta !

    • Susanna Günther , 17 august 2013

      minunat aluat fara zaharß.

    • mihaela , 06 august 2013

      reteta e super,sant curioasa sa vad cumimi v-a reusi sa incorporez oul la sfarsit. am sa-ti povestesc dupa...

    • Mihaela_Narcisa

      Mihaela_Narcisa (Chef de cuisine) , 03 iunie 2013

      Am sa fac cornulete dupa retata ta cat de curand.....sigur o sa iasa bune....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

103 voturi

Ingrediente

  • 100 ml lapte
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 4 linguri untura/ margarina
  • 1 ou
  • 400 + 50 gr faina
  • 200-300 gem de prune
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

violeta

usor , inchizi toate laturile aluatului pe toate 4 partile

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
TURTE