Cornulete Fragede cu Rahat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cornulete Fragede cu Rahat

Ingrediente

  • 250 grame unt (sau untura)
  • 450 grame faina (cat sa rezulte un aluat moale usor de intins)
  • 5-6 bucati de rahat (taiat in bucatele mici)
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 1/2 pahar cu lapte
  • zahar pudra pentru pudrat cornuletele cand sunt gata

Mod de preparare

1-Se freaca untul cu sarea si cu cele 2 lingurite de zahar pana devine cremos si moale.

2-Se adauga galbenusurile, care se freaca cu untul pana sunt incorporate.

3-Se adauga otetul si apa, se incorporeaza si se adauga faina, pana ce rezulta un aluat moale care nu se rupe atunci cand vrem sa-l intindem. Daca acesta se rupe inseamna ca este prea multa faina in continut.

5-Dupa ce se leaga aluatul adaugam si laptele putin cate putin, acesta se inmoaie putin si se intinde mai usor. Se pune lapte cat sa se lege mai bine aluatul si sa se intinda usor fara sa se rupa.

6-Se da la congelator pentru 10-15 minute pentru a deveni mai fraged si mai usor de intins. (Nu este insa necesar sa fie dat la rece)

7-Se scoate aluatul de la frigider si se rupe bucati mai mici, care se intind in foi foarte subtiri, taiate rotund cu o farfurie, iar acestea se taie in 8 triunghiuri in care se pune o bucatica de rahat si se ruleaza pana ce devine un cornulet cu colturile indoite spre interior.

8-Se pun in tava cornuletele si se dau la cuptor pana ce capata o culoare aurie (aprox.40 minute).

9-Dupa ce sunt gata se scot din tava si se pudreaza cu zahar cat sunt calde.

10-Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise