autor:

Georgiana Nicolae

» » Aluaturi si Foietaje

Cornulete Fragede cu Rahat

Autor: Georgiana Nicolae (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Nicolae (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2011

Ingrediente
250 grame unt (sau untura), 450 grame faina (cat sa rezulte un aluat moale usor de intins), 5-6 bucati de rahat (taiat in bucatele mici), 3 galbenusuri, 1 lingurita otet, 1 lingurita apa, 1/2 lingurita sare, 2 lingurite zahar pudra, 1/2 pahar cu lapte, zahar pudra pentru pudrat cornuletele cand sunt gata

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

1-Se freaca untul cu sarea si cu cele 2 lingurite de zahar pana devine cremos si moale.
2-Se adauga galbenusurile, care se freaca cu untul pana sunt incorporate.
3-Se adauga otetul si apa, se incorporeaza si se adauga faina, pana ce rezulta un aluat moale care nu se rupe atunci cand vrem sa-l intindem. Daca acesta se rupe inseamna ca este prea multa faina in continut.
5-Dupa ce se leaga aluatul adaugam si laptele putin cate putin, acesta se inmoaie putin si se intinde mai usor. Se pune lapte cat sa se lege mai bine aluatul si sa se intinda usor fara sa se rupa.
6-Se da la congelator pentru 10-15 minute pentru a deveni mai fraged si mai usor de intins. (Nu este insa necesar sa fie dat la rece)
7-Se scoate aluatul de la frigider si se rupe bucati mai mici, care se intind in foi foarte subtiri, taiate rotund cu o farfurie, iar acestea se taie in 8 triunghiuri in care se pune o bucatica de rahat si se ruleaza pana ce devine un cornulet cu colturile indoite spre interior.
8-Se pun in tava cornuletele si se dau la cuptor pana ce capata o culoare aurie (aprox.40 minute).
9-Dupa ce sunt gata se scot din tava si se pudreaza cu zahar cat sunt calde.
10-Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete Fragede cu Rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Intr-un vas se amesteca margarina, praful de copt stins in bors, apa minerala si esenta de vanilie. Dupa,

4 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Clatite cu gem si sos de ciocolata

Clatite cu gem si sos de ciocolata

Faina cernuta se amesteca cu apa, zaharul vanilat, coaja de lamaie, putina sare, avem grija sa nu

14 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Georgeta Pana , 16 iulie 2013

    Oare, nu se pune nimic pt. crescut?

  • gratziela

    gratziela (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Este o idee geniala cea cu farfuria_pentru model.

  • Georgiana Nicolae

    Georgiana Nicolae (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Multumesc!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      Frumoase si delicioase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 250 grame unt (sau untura)
  • 450 grame faina (cat sa rezulte un aluat moale usor de intins)
  • 5-6 bucati de rahat (taiat in bucatele mici)
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 1/2 pahar cu lapte
  • zahar pudra pentru pudrat cornuletele cand sunt gata

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Nicolae
Chec mega pufos:)

Chec mega pufos:)

1-Se separa albusurile de galbenusuri. 2-Albusurile se bat spuma impreuna cu masura de zahar pana

26 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Orez cu Sos Alb Delicios

Orez cu Sos Alb Delicios

Orez 1-Intr-o oala se topeste margarina in care se caleste putin orezul. 2-Peste orezul calit se

22 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancarica de Vinete "Spicy"

Mancarica de Vinete "Spicy"

1-Vinetele se taie cubulete si se oparesc in apa cu sare. In apa in care se oparesc vinetele, se

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

gratziela (Chef de cuisine)

Este o idee geniala cea cu farfuria_pentru model.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
pizza cu blat american