Aluatul:
Smantana si untura (de la temperatura camerei) le omogenizam.
Adaugam praful de copt, coaja rasa de lamaie, praful de sare si esenta.
La urma turnam faina treptat si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat, gen plastilina.
Il lasam 5 minute deoparte si pregatim umplutura.
Umplutura:
Nuca macinata o amestecam cu cacaoa, coaja de lamaie rasa, zaharul si esenta.
Amestecam bine ingredientele uscate apoi punem putin lapte, cat sa se inmoaie nuca si sa fie ca o pasta grosuta.
Rahatul il taiem fasiute pe lung.
Rupem bucatele de aluat si intindem o foaie cu sucitorul, cam de 1 cm grosime.
Taiem patratele, pe un colt punem fie o bucatica rahat, fie jumatate de lingurita cu umplutura de nuca apoi le rulam.
Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt.
Asezam cornuletele in tava apoi le dam in cuptorul incins, dar temperatura sa fie potrivita.
Le lasam cat sa se usuce putin 15-20 minute maximmmmmmmmmmmmm!!!!!!
Cat timp se coc acestea pregatim alta tava de cornulete.
Si procedam la fel pana terminam aluatul.
Cand sunt gata, le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca.
Reci le tavalim prin zahar pudra vanilat.
Se pastreaza in cutii sau intr-un bol dar le acoperiti sa nu se usuce.
Oricum rezista mult, in caz ca nu se mananca repede.
Vi le recomand cu drag.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii