autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cornulete fragede cu untura

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2013

Ingrediente
Pentru aluat:, , 500 gr smantana, 500 g untura, 2 plicuri praf de copt, coaja rasa de lamaie, 1 praf de sare, 1 esenta vanilie, 1300-1400 gr faina(depinde mult daca smantana este mai subtire sau mai groasa), , Umplutura:, , 1 castron cu nuca macinata, 1 lingura cu varf cacao, 1 esenta rom, 2-3 linguri zahar, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, putin lapte pentru inmuiat nuca, rahat, zahar pudra cu gust de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Smantana si untura (de la temperatura camerei) le omogenizam.
Adaugam praful de copt, coaja rasa de lamaie, praful de sare si esenta.
La urma turnam faina treptat si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat, gen plastilina.
Il lasam 5 minute deoparte si pregatim umplutura.
Umplutura:
Nuca macinata o amestecam cu cacaoa, coaja de lamaie rasa, zaharul si esenta.
Amestecam bine ingredientele uscate apoi punem putin lapte, cat sa se inmoaie nuca si sa fie ca o pasta grosuta.
Rahatul il taiem fasiute pe lung.
Rupem bucatele de aluat si intindem o foaie cu sucitorul, cam de 1 cm grosime.
Taiem patratele, pe un colt punem fie o bucatica rahat, fie jumatate de lingurita cu umplutura de nuca apoi le rulam.
Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt.
Asezam cornuletele in tava apoi le dam in cuptorul incins, dar temperatura sa fie potrivita.
Le lasam cat sa se usuce putin 15-20 minute maximmmmmmmmmmmmm!!!!!!
Cat timp se coc acestea pregatim alta tava de cornulete.
Si procedam la fel pana terminam aluatul.
Cand sunt gata, le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca.
Reci le tavalim prin zahar pudra vanilat.
Se pastreaza in cutii sau intr-un bol dar le acoperiti sa nu se usuce.
Oricum rezista mult, in caz ca nu se mananca repede.
Vi le recomand cu drag.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu untura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti fragezi cu ciocolata si nuci

Biscuiti fragezi cu ciocolata si nuci

1.Margarina topita si racita ,se mixeaza cu zaharul,ouale si ciocolata amaruie topita la bain marin,pana

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blat: Albusurile se bat spuma tare si se pune pe rand zaharul. Apoi adaugam macul, nuca de cocos

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2014

    Multumesc mult Lucia si ma bucur ca iti plae reteta mea!

  • Fara foto

    Lucia Breaz , 20 ianuarie 2014

    Este o reteta traditionala romaneasca.Untura de porc, de buna calitate se gaseste mai greu.Cred ca am sa o realizez si eu dar o sa folosesc cantitatile pe jumatate .Multumesc pt.reteta !Am s-o dau si unei vecine care are o varsta venerabila si totusi doreste s-o realizeze .Cinste ei !

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr smantana
  • 500 g untura
  • 2 plicuri praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta vanilie
  • 1300-1400 gr faina(depinde mult daca smantana este mai subtire sau mai groasa)
  • Umplutura:
  • 1 castron cu nuca macinata
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 esenta rom
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • putin lapte pentru inmuiat nuca
  • rahat
  • zahar pudra cu gust de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Fara foto

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mult Lucia si ma bucur ca iti plae reteta mea!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri cu seminte (de post)