Aluatul:
Smantana si untura (de la temperatura camerei) le omogenizam.
Adaugam praful de copt, coaja rasa de lamaie, praful de sare si esenta.
La urma turnam faina treptat si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat, gen plastilina.
Il lasam 5 minute deoparte si pregatim umplutura.
Umplutura:
Nuca macinata o amestecam cu cacaoa, coaja de lamaie rasa, zaharul si esenta.
Amestecam bine ingredientele uscate apoi punem putin lapte, cat sa se inmoaie nuca si sa fie ca o pasta grosuta.
Rahatul il taiem fasiute pe lung.
Rupem bucatele de aluat si intindem o foaie cu sucitorul, cam de 1 cm grosime.
Taiem patratele, pe un colt punem fie o bucatica rahat, fie jumatate de lingurita cu umplutura de nuca apoi le rulam.
Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt.
Asezam cornuletele in tava apoi le dam in cuptorul incins, dar temperatura sa fie potrivita.
Le lasam cat sa se usuce putin 15-20 minute maximmmmmmmmmmmmm!!!!!!
Cat timp se coc acestea pregatim alta tava de cornulete.
Si procedam la fel pana terminam aluatul.
Cand sunt gata, le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca.
Reci le tavalim prin zahar pudra vanilat.
Se pastreaza in cutii sau intr-un bol dar le acoperiti sa nu se usuce.
Oricum rezista mult, in caz ca nu se mananca repede.
Vi le recomand cu drag.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii