autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cornulete in doua culori

Autor: darabant antonela (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 februarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: darabant antonela (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 februarie 2007

Ingrediente
ALUATUL: drojdie cat o nuca, 300ml lapte, 200 ml ulei, 2-3 ling. zahar, 2-3 plicuri zahar vanilat, 1kg faina. Se amesteca toate, nu se da la dospit, se prepara imediat pentru ca dospeste in cuptor., PT.UMPLUT: se poate folosi nuca macinata facuta cu zahar sau nuca de cocos, la alegere se pote utiliza rahat, finetti, marmelada, etc., PT. SIROP: 1 cana zahar, 1 cana apa, se lasa sa clocoteasca pana se topeste zaharul se ia de pe foc, se lasa un pic la racit

Dificultate: Medie Timp: 1h

80 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate bine, trebuie sa se obtina un aluat mai moale. Se imparte aluatul in 2 parti egale, o parte va ramine galbena, iar in a 2a parte se pun 3 ling cacao, se amesteca bine cacaua. Din amandoua partile se fac 7 bile egale, care se intind ca o clatita.
Prima se intinde o bila maro iar peste ea, una galbena, se taie in 8 parti clatita se umple cu ce se doreste, se da forma de cornulet, se da la cuptor.
Dupa ce sint coapte, se lasa un pic la racit, dupa care se dau prin sirop si se presara pe deasupra nuca sau nuca de cocos simpla fara zahar.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete in doua culori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete in doua culori

Cornulete in doua culori

Sifon,zahar,drojdie(dizolvata in putina apa calda),uleiul si aromele se amesteca foarte bine,apoi

23 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Apple popover ( popover de mere)

Apple popover ( popover de mere)

Se preincalzeste cuptorul la 220*C Se amesteca merele taiate cu zaharul si scortisoara; intr-o cratita/recipient

5 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cange_Sonia

    Cange_Sonia (Bucatar) , 09 septembrie 2018

    Reteta este descoperita de mine de mult timp. Sunt cornuletele preferate de intreaga familie. Sunt excelente!

Dificultate

Medie

Timp

1h

80 voturi

Ingrediente

  • ALUATUL: drojdie cat o nuca
  • 300ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 2-3 ling. zahar
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • 1kg faina. Se amesteca toate
  • nu se da la dospit
  • se prepara imediat pentru ca dospeste in cuptor.
  • PT.UMPLUT: se poate folosi nuca macinata facuta cu zahar sau nuca de cocos
  • la alegere se pote utiliza rahat
  • finetti
  • marmelada
  • etc.
  • PT. SIROP: 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • se lasa sa clocoteasca pana se topeste zaharul se ia de pe foc
  • se lasa un pic la racit

Raporteaza reteta

Cange_Sonia

Cange_Sonia (Bucatar)

Reteta este descoperita de mine de mult timp. Sunt cornuletele preferate de intreaga familie. Sunt excelente!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Prajitura Aricica