autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Aluaturi si Foietaje

Cornulete sarate

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2009

Ingrediente
1 kg faina, 250g unt, 2 linguri zahar, 1 lingurita sare, 1/2 l lapte caldut, 1 galbenus, drojdie cit o nuca, , Pentru uns :unt moale amestecat cu ou, Pentru presarat deasupra :chimen si sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se face o maia din drojdie,putin lapte,un pic de faina si zahar si se lasa sa creasca
Se adauga restul ingredientelor,se framinta bine si se imparte in 8 bile care se lasa sa mai creasca
Din fiecare bila se face foaie care se taie in triunghiuri,se ruleaza cornulete care se ung cu unt si ou si se presara cu sare si chimen .
Se coc la cuptor moderat
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete sarate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornulete sarate

Cornulete sarate

Se pune drojdia intr-un bol cu lapte(200 ml) caldut sa dospeasca cca 10-15 min,se pune faina intr-un

12 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje
Cuib de viespe cu scortisoara

Cuib de viespe cu scortisoara

Dizolvam drojdia cu 2 linguri de faina, 1 lingura de zahar si 2 linguri de apa calduta. O lasam 5

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    martagabriela , 01 iunie 2009

    Idee buna si variatie; am sa fac si eu.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

    Eu le fac sub forma de pogacele...trec foarte repede din farfurie...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 250g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 l lapte caldut
  • 1 galbenus
  • drojdie cit o nuca
  • Pentru uns :unt moale amestecat cu ou
  • Pentru presarat deasupra :chimen si sare

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

martagabriela

Idee buna si variatie; am sa fac si eu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Lipii cu ierburi aromatice