Dizolv drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte.Las 5 mintue sa creasca, incorporez celelalte ingrediente in ordinea prezentata.
Framant pana se dezlipeste aluatul de lighean si de mana. Las sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Pentru crema:
Incorporez gemul cu nuca macinata,cacao,faina,esenta si albusurile batute spuma.
Siropul il obtin prin fierberea apei cu zaharul si zaharul vanilat.
Dupa ce a crescut aluatul,il impart in trei parti egale. Pe o planseta intind un cerc pe care il impart in 8 parti egale. Pe fiecare fasie de aluat, asez cate o lingurita de compozitie de gem. Modelez cornurile pe care le asez pe tava unsa. Las sa mai creasca 20 minute,dupa care la dau la cuptorul incins pana se rumenesc (20-30 minute, in functie de cuptor).La fel procedez cu fiecare din cele 3 parti de aluat.Dupa ce scot tava din cuptor, insiropez cu un penson fiecare corn pe ambele parti. Las sa se zvante pe un sevet de hartie, dupa care le pudrez.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii