Cornuri cu magiun

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Cornuri cu magiun

Ingrediente

  • Pentru 24 de bucati:
  • Aluatul:
  • 600 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 100 g smantana
  • 100 g unt
  • 3 linguri zahar
  • o ligurita jumate de drojdie
  • un zahar vanilat
  • coaja unei lamai si a unei portocale
  • 100 ml apa
  • Umplutura:
  • un borcanel cu magiun
  • 50 g nuca
  • 2 albusuri bature spuma
  • 2 linguri cacao
  • o lingura faina
  • esenta de rom
  • Siropul:
  • o ceasca de apa
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanlat

Mod de preparare

Dizolv drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte.Las 5 mintue sa creasca, incorporez celelalte ingrediente in ordinea prezentata.

Framant pana se dezlipeste aluatul de lighean si de mana. Las sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Pentru crema:

Incorporez gemul cu nuca macinata,cacao,faina,esenta si albusurile batute spuma.

Siropul il obtin prin fierberea apei cu zaharul si zaharul vanilat.

Dupa ce a crescut aluatul,il impart in trei parti egale. Pe o planseta intind un cerc pe care il impart in 8 parti egale. Pe fiecare fasie de aluat, asez cate o lingurita de compozitie de gem. Modelez cornurile pe care le asez pe tava unsa. Las sa mai creasca 20 minute,dupa care la dau la cuptorul incins pana se rumenesc (20-30 minute, in functie de cuptor).La fel procedez cu fiecare din cele 3 parti de aluat.Dupa ce scot tava din cuptor, insiropez cu un penson fiecare corn pe ambele parti. Las sa se zvante pe un sevet de hartie, dupa care le pudrez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor