Dizolv drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte.Las 5 mintue sa creasca, incorporez celelalte ingrediente in ordinea prezentata.
Framant pana se dezlipeste aluatul de lighean si de mana. Las sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Pentru crema:
Incorporez gemul cu nuca macinata,cacao,faina,esenta si albusurile batute spuma.
Siropul il obtin prin fierberea apei cu zaharul si zaharul vanilat.
Dupa ce a crescut aluatul,il impart in trei parti egale. Pe o planseta intind un cerc pe care il impart in 8 parti egale. Pe fiecare fasie de aluat, asez cate o lingurita de compozitie de gem. Modelez cornurile pe care le asez pe tava unsa. Las sa mai creasca 20 minute,dupa care la dau la cuptorul incins pana se rumenesc (20-30 minute, in functie de cuptor).La fel procedez cu fiecare din cele 3 parti de aluat.Dupa ce scot tava din cuptor, insiropez cu un penson fiecare corn pe ambele parti. Las sa se zvante pe un sevet de hartie, dupa care le pudrez.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii