autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Cornuri cu magiun

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 ianuarie 2011

Ingrediente
Pentru 24 de bucati:, Aluatul:, 600 g faina, 3 galbenusuri, 100 g smantana, 100 g unt, 3 linguri zahar, o ligurita jumate de drojdie, un zahar vanilat, coaja unei lamai si a unei portocale, 100 ml apa, Umplutura:, un borcanel cu magiun, 50 g nuca, 2 albusuri bature spuma, 2 linguri cacao, o lingura faina, esenta de rom, Siropul:, o ceasca de apa, 2 linguri zahar, un plic zahar vanlat

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Dizolv drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte.Las 5 mintue sa creasca, incorporez celelalte ingrediente in ordinea prezentata.
Framant pana se dezlipeste aluatul de lighean si de mana. Las sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Pentru crema:
Incorporez gemul cu nuca macinata,cacao,faina,esenta si albusurile batute spuma.
Siropul il obtin prin fierberea apei cu zaharul si zaharul vanilat.
Dupa ce a crescut aluatul,il impart in trei parti egale. Pe o planseta intind un cerc pe care il impart in 8 parti egale. Pe fiecare fasie de aluat, asez cate o lingurita de compozitie de gem. Modelez cornurile pe care le asez pe tava unsa. Las sa mai creasca 20 minute,dupa care la dau la cuptorul incins pana se rumenesc (20-30 minute, in functie de cuptor).La fel procedez cu fiecare din cele 3 parti de aluat.Dupa ce scot tava din cuptor, insiropez cu un penson fiecare corn pe ambele parti. Las sa se zvante pe un sevet de hartie, dupa care le pudrez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu magiun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri pufoase cu magiun

Cornuri pufoase cu magiun

Mai intai scoatem toate ingredientele necesare sa fie la temperatura camerei. Laptele il punem intr-un

10 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura rapida

Prajitura rapida

Incorporez galbenusurile cu zaharul, adaug pe rand celelalte ingreDiente. Albusurile batute spuma

678 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

    Un deliciu!!!!!!!!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Sper ca nu sau terminat ca si eu vreau una de proba. Felicitari*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Delicioase ! servesc si eu un cornulet... hmmmm, bun , bun, tare bun...multumesc !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

      DE-LI-CIOA-SE !!! Ti se topesc in gura..... Vreau si eu macar una. Mai ai ?

    • Nicusor

      Nicusor (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2011

      Foarte interesanta reteta. Imi place ca nu folosesti aluat din comert. O reteta de casa, facuta de o gospodina adevarata. 5 stele din partea mea.

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2011

      Arata grozav cornurile tale!!!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru 24 de bucati:
  • Aluatul:
  • 600 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 100 g smantana
  • 100 g unt
  • 3 linguri zahar
  • o ligurita jumate de drojdie
  • un zahar vanilat
  • coaja unei lamai si a unei portocale
  • 100 ml apa
  • Umplutura:
  • un borcanel cu magiun
  • 50 g nuca
  • 2 albusuri bature spuma
  • 2 linguri cacao
  • o lingura faina
  • esenta de rom
  • Siropul:
  • o ceasca de apa
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanlat

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Un deliciu!!!!!!!!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Beigli cu nuca