autor:

Daniela_Gherca

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Mancaruri pentru copii, Retete de post

Cornuri bicolore de post umplute cu crema de nuca si rahat

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2016

Ingrediente
Pentru aluat:, 250ml apa minerala, 100ml ulei, 1 cub drojdie, 2 linguri zahar, coaja rasa de lamaie, 2 linguri cacao, un praf de sare, faina cat cuprinde( eu am cantarit-o si mi-a iesit 500g), Pentru sirop:, 125g zahar, 60g apa, esenta de vanilie, Pentru umplutura:, 1 cescuta nuca tocata, zahar dupa gust (cam 2-3 linguri), esenta de rom, 1 lingurita cacao, apa calduta (5 linguri sau cat sa ajungeti la o consistenta omogena si nu foarte moale), Rahat, zahar pudra sau nuca de cocos

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Chiar si in zilele de post putem lua la pachetel ceva dulce si usor de facut!



Pentru aluat:



Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul pana devine o pasta si o amestecam intr-un bol cu apa minerala calduta, uleiul caldut, coaja de lamaie, praful de sare si cu ajutorul unui tel omogenizam toate ingredientele.



Peste acest amestec punem faina putin cate putin si amestecam cu telul pana ajungem la consistenta unui aluat de clatite. Turnam jumatate din compozitie intr-un alt bol+ 2-3 linguri in plus (pentru ca avem nevoie de un aluat putin mai mare fata de celalalt). In primul bol punem faina si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de intins. In celalalt bol adaugam cacaoa si faina pana obtinem deasemenea un aluat usor de intins si nelipicios.



Asezam cele 2 bile de aluat intr-un bol si le acoperim cu folie de plastic, apoi le lasam la loc ferit de curent pana isi dubleaza volumul.



Intre timp ne ocupam de sirop:



Zaharul cu apa le punem intr-un ibric si le punem pe foc pana cand tot zaharul s-a topit, dupa care stingem focul si adaugam esenta de vanilie. Dam ibricul deoparte si lasam acest sirop sa se raceasca complet.



Pentru umplutura:



Intr-un bol mic punem nuca macinata, zaharul si cacaoa, iar cu o lingurita amestecam putin, apoi punem romul si apa calduta atat cat sa ajungem la o consistanta nu foarte moale, dar nici tare.



Cand aluatul a crescut, fiecare bila o impartim in 2, deci obtinem in total 2 bile albe si 2 bile negre.



Intindem pe masa de lucru o bila neagra ( sa fie cat mai rotunda posibil) dupa care separat intindem o bila alba ( tot rotunda, dar putin mai mica fata de cea neagra) si usor o aducem peste prima foaia, iar cu sucitorul mai intindem putin atat cat sa se lipeasca cele 2 foi.



Cu ajutorul unui cutit taiem aluatul prima data in 4, apoi in 8 pe diagonala, obtinem 8 trunghiuri pe care le umplem cu compozitia de nuca. La fiecare capat punem cate o lingurita din umplutura, apoi rulam pana obtinem un corn, asa procedam pentru toate celelalte 7 triunghiuri. Punem cornurile obtinute intr-un tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru 20-25 minute.



Cu celelelate 2 bile am procedat la fel, doar ca le-am umplut cu rahat.



In total mi-au iesit 16 cornuri.



Cand cornurile sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam cca.5 minute atat cat sa se racoreasca, apoi le trecem prin siropul rece si le asezam pe un platou, dupa preferinta le pudram cu zahar pudra sau nuca de cocos!



Sunt delicioase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri bicolore de post umplute cu crema de nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Curry de legume

Curry de legume

– taiem ceapa marunt, apoi o punem la calit - Adaugam ardeii taiati cubulete, ardeiul iute, ghimbirul

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de post
Ciuperci cu maioneza de post

Ciuperci cu maioneza de post

Scoatem ciupercile din cutie le scurgem in strecuratoare si le spalam putin cu apa rece,le lasam

10 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250ml apa minerala
  • 100ml ulei
  • 1 cub drojdie
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde( eu am cantarit-o si mi-a iesit 500g)
  • Pentru sirop:
  • 125g zahar
  • 60g apa
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 cescuta nuca tocata
  • zahar dupa gust (cam 2-3 linguri)
  • esenta de rom
  • 1 lingurita cacao
  • apa calduta (5 linguri sau cat sa ajungeti la o consistenta omogena si nu foarte moale)
  • Rahat
  • zahar pudra sau nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

9 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

59 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Ciuperci cu usturoi-reteta de post Ciuperci cu usturoi-reteta de post

Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in ulei de masline pana cand devine aurie, se pun ciupercile crude taiate felii, se adauga

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole frecata