autor:

Czompa

» » Aluaturi si Foietaje

Cornuri cu branza

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 august 2009

Ingrediente
500 g faina,80 g zahar,1 lingurita miere,50 g unt, si 1/2 lingurita drojdie uscata sau 25g din cea proaspata,2 oua,150 ml lapte, linguri ulei,sare,vanilie., Pentru umplutura:, 500 g branza,200 ml frisca lichida,200 g zahar,2 oua,esenta de rom.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.
Punem maiaua peste celelalte ingrediente amestecate. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.
Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umplutura de branza astfel:mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma.
Aluatul il impartim in 9 bilute,pe care le intindem sub forma de dreptunghi.
Trasam o linie imaginara la jumatate.Pe o parte punem umplutura de branza,iar cealalta o taiem fasii.
Rulam partea cu crema,apoi formam un rulou cu fasiile.
Cornurile astfel formate le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut,pana isi dubleaza volumul.
le ungem cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si presaram cu mac.
Se dau la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc.
*Reteta o am de pe blogul MIhaelei-de la lume adunate. Are niste retete una si una!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornuri cu branza si cascaval

Cornuri cu branza si cascaval

Dizolvăm drojdia în puţină apă călduţă, adăugăm zahărul şi lăsăm să se odihnească

27 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Cornuri cu branza si marar

Cornuri cu branza si marar

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar

2 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nadia , 06 august 2009

    Multumesc de aprecieri. Imi place sa testez tot felul de retete, sa mai schim meniul...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 august 2009

    Arata senzational, am luat retetta trebuie testata,felicitari.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 august 2009

    Felicitari, est experta in aluaturi!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Retetele Mihaelei sunt cele mai bune dintre toate blogurile; am preparat si eu una din cele multe cu mere si una cu piersici (initial era cu prune), chiar duminica am preparat-o.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina,80 g zahar,1 lingurita miere,50 g unt, si 1/2 lingurita drojdie uscata sau 25g din cea proaspata,2 oua,150 ml lapte, linguri ulei,sare,vanilie.
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza,200 ml frisca lichida,200 g zahar,2 oua,esenta de rom.

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Nadia

Multumesc de aprecieri. Imi place sa testez tot felul de retete, sa mai schim meniul...

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele din aluat de pizza Pogacele din aluat de pizza

Punem faina cu sare si unt/margarina in bol si amestecam bine, o sa fie ca firimituri, apoi adaugati laptele si amestecati bine. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere si nuci