Cornuri cu branza

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Cornuri cu branza

Ingrediente

  • 500 g faina,80 g zahar,1 lingurita miere,50 g unt,1 si 1/2 lingurita drojdie uscata sau 25g din cea proaspata,2 oua,150 ml lapte,4 linguri ulei,sare,vanilie.
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza,200 ml frisca lichida,200 g zahar,2 oua,esenta de rom.

Mod de preparare

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.

Punem maiaua peste celelalte ingrediente amestecate. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.

Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura de branza astfel:mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma.

Aluatul il impartim in 9 bilute,pe care le intindem sub forma de dreptunghi.

Trasam o linie imaginara la jumatate.Pe o parte punem umplutura de branza,iar cealalta o taiem fasii.

Rulam partea cu crema,apoi formam un rulou cu fasiile.

Cornurile astfel formate le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut,pana isi dubleaza volumul.

le ungem cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si presaram cu mac.

Se dau la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc.

*Reteta o am de pe blogul MIhaelei-de la lume adunate. Are niste retete una si una!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Prajitura cu  foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise